11.07.09

Kiruvere Muinaslaager 2009 - esimene päev



Laager on see aasta vägevam, telke ja töökodasid rohkem, Eest-Läti-Leedu ehk baltikumi muinashuvilised kohal, pealtvaatajaid aga vähem. Nüüd, kolmandal tegevusaastal seisab Austvegr selts raske valiku ees - kas edaspidi teha kõike seda ennekõike oma jaoks, või mõelda välja lisa atraktsioone publiku kohalemeelitamiseks. Kui ka otsustatakse asja oma jaoks ajada, on antud üritus muudest müto-muinas-viikingi taaselustamispidudest üle akadeemikute suure osaluse ja kitshi vähesuse pärast. Kuigi seda viimast kohtas paaril ehtevalikulaual - pildil parim kilp muinasehete replikatega:



Mõned asjad on antud kamp teinud üldse ilma publikuta, näiteks puht teaduslikuks tarbeks korraldatud põletusmatus, laibaks inimese asemel siga. Aga tänase ürituse juurde tagasi - on loodud juba palju autentset trääni, mis loovad mõnusa meeleolu. Käia, vaadata, mõelda. Intelligentne peaaegu alkoholi-, täiesti läbu-, tümmi- ja linnavaba õllesummer.

Võitluste puhul on vorm autentne, soovida jätab võitlejate koreografia, hoiak - esmapilgul võimas, tegelikult veidi puine, pildil rulooks häkitud kilp:



Peakohtunik Lennart:



5x5 võitlus:



Geniaalsed moodul-pingid:



Mustriga isend:



Kaks haabjat oli kohal, teine oli lapitud ja vedeles rannas:



See vanker oli tuttav juba eelmisest aastast:



Homme, laagri teisel päeval on tüübid saanud valmis kõiksugu nodi, mida siis imetleda ja ostagi saab. Täna vaatasin klaashelemeste masinat, sepikoda, soovitan külastada!

Kommentaare ei ole: