22.09.09

Täna toimub TLN-TRT maantee Silmsi lõigu arutelu

Variant maksab 100M rohkem, kui eelnev töövariant, kui see kõiki osapooli rahuldab, võib saada rohelise tule tee ehitus. Minu poolt teoreetilise arheoloogia järgi tundlikuks piirkonnaks peetud kääbas jääb trassilt välja, Saare talukoht pärandkultuuri all saab veidi koppa, maantee lõikab kahte vanemat teed, Saarele ning keskaegset Riidamäe-Silmi trassi, märgituna veel versta- ja EW kaartidele. Ravilas elab üks mees, kes on Silmsi tagant rabast kunagi pooleksväänatud mõõga ja kannuseid leidnud, viimased olevat tal veel kuuri all, õnneks on projektis erakorralisteks kuludeks planeeritud ca. 40MEEK.



Riidamäe-Silmsi talitee oli keskajal populaarne:



Kui keegi täävitab, et USA ehitab iga sekund sama palju kiirteid, kui meie aasta jooksul, võib küsida, paljudest rabadest sealsed teed läbi ehitatakse? (veetaseme langetamine?)



Ardult sõidetakse trassile Silmsi-Rava vaelise Andimäe sõlme kaudu, Kõuelt Ardusse ei pea enam strateegilist trassi läbima, saab sõita selle pealt üle:



Kukepala ristmik paistab eritasandiline (kõige ülemine kaart), eemal on väike parkla, kus siis jalgrattur ja motomees kokku võivad saada.

5 kommentaari:

Unknown ütles ...

Kuidas meie kandi inimene nüüd Rõõsa Looduskeskusesse ja Paunküla mägedesse matkama saab? Suur tee tuleb vahele. Ma uurisin-puurisin ja jäi mulje, et ainult Kose-Risti kaudu vana (tänast) maanteed pidi?

Juhan ütles ...

Kuidas Sa siis praegu Rõõsa looduskeskusse saad???

Mina saan sinna läbi Riidamäe-Kantküla jalgrattal, kus mitu näksivat koera(karja), tee kulgeb läbi hoovide aga ka läbi rootsiaegse sõjatee või RMK siksak-raja.

Üldiselt ma paneks Rambollile uue tee eest niipalju punkte, kuipalju ületuskohti saab kunagi olema, uus tee lõikab kusagil 15 normaalset rada(teed läbi). Punktide eest lähevad arvesse ka ökoduktid, mida mööda saab rattaga minna.

Monika ütles ...

Seni samamoodi, Riidamäe ristist pööran ära ja karjääri juurest Mustjärve juurest mööda vallseljakute peale. Vot mure oligi, et kui kiirtee selle läbi lõikab... EKs jääme siis ootama, mis seis nende ületuskohtadega olema saab.

Juhan ütles ...

Kui palju Sa sellest teest offroad läbid ja kui palju on road? Tuleks minna autoga läbi RMK siksaki, või rattaga paar põllupõiget, kui läbi Kose nurgakese minna, sest ei ole eriti welcome tagahoovidest sõita, seega võiks see lõik minna uuendusse, vbl. lähebki, kuskilt on vaja autoga läbi saada metsa hoolduse jaoks.

Monika ütles ...

Offroadi ei ole seni teinud, oleme läinud autoga, jätnud auto karjääri ja siis kondimootoriga :)