13.10.09

Breaking News Kõuel - KOV 2009 teemadel

Sain järgmise kirja, kas uus vallavanem selgub tõesti Paunkülas? 12p Paunkülale!:

avastasin valla kodukalt sellise info. Nii napi etteteatamisega ja et siis teistele külaseltsidele ja külavanematele meili peale seda infot ei saadeta? Kui palju inimesi ikka päev seal tsekkamas käivad.
Vallavanema kandidaadid kohtuvad valijatega

Hea Kõue valla elanik!

Kutsume külla kõik vallavanema kandidaadid, kes tutvustaksid end, räägiksid olevikust ja helgemast tulevikust.

Kohale on lubanud tulla kõik vallavanema kandidaadid: hr Andres Õis, hr Lauri Ligi, hr Ott Valdma.

Tasuta üritus toimub Paunküla Spordi ja noortelaagris kolmapäeval 14.oktoobril 2009 kl 18:45 - 20:15, modereerib spordiklubi juhataja Peeter Tishler.

Võta sõber ühes ja tule tunne huvi kuidas on lood täna ja milliseks on kujunemas lähitulevik.

Paunküla külaarendamise selts,
Antero

9 kommentaari:

Juhan ütles ...

Tuli veel sellist tagasisidet, Paunküla Selts peaks hakkama elementaarsele suhtlusele viimaks rõhku panema:


Tere!

Leidsin täiesti juhuslikut valla kodukalt teate.
Mis toimub? Rohkem kui pooled inimesed on valimas ära käinud, täna lõpeb eelhääletus ja nüüd äkki selline "salaüritus"??????
Kas taotletakse nimelt, et inimesed ei tuleks sinna? Lihtne külainimene ei vahi valla kodulehte, kuulutusi pole üles pandud, külavanematele pole teateid saadetud. Kohale tuleb see publik, kes tahabki teistele - olematutele vaenlastele - "ära panna". Ma tegelikult tahaks kuulda küll, kuidas üks valimisliit hakkab koolilastele tasuta töövihikuid andma, kui nad juba mitu aastat need riigilt tasuta saadav... Kas iga laps saab siis 2 tasuta komplekti?
Lisaks on tiheda elutempo tõttu inimestel ka aeg planeeritud muudeks ettevõtmisteks.

Tahaks teada, mis on tänase päeva asjade käik. Või on see vaid Paunküla seltsi siseüritus info saamiseks?

Jõudu!

Unknown ütles ...

Ma lisaks veel, et nimelt täna toimub juba ammu välja reklaamitud teatrietendus Kuimetsa rahvamajas, kui õiguesti aru sain, sõidavad nt pensionärid valla bussiga sinna etendust vaatama. Ja peale pensionäride on kindlasti teisigi teatrisõpru täna seal.

Kui oleks Paunküla siseüritus, siis poleks seda vast valla lehele pandud. Ilmselt jäid kahetsusväärsel kombel lihtsalt ajaliselt veidi jänni. Ja kahetsusväärsel kombel ei kasutanud ka tänapäevaseid kanaleid info jagamiseks. Külavanematest ja külaseltsidest ju enamik internetikasutajad. Minu jaoks isiklikult on meili saatmine küll kõige mugavam info edastamise viis.

Juhan ütles ...

Ma arvan, et debatiüritus oli paar päeva tagasi valmis klopsitud ning väga õige - muidu oleks käesolevas ajaveebis uus volikogu kokku pandud ;)

Juhan ütles ...

Avaldan veel ühe kirja, kärbetega, Paunküla kapsaaeda:

Tere

Esitan siinkohal täiesti tavalise külainimesena oma tagasihoidliku arvamuse.
Kaks nädalat tagasi, nädal aega tagasi - kuidas ma siis otsisin sellist üritust, et kandidaatidest rohkem teada! Ehk et iseenesest on ju tore, et vallavanema kandidaadid kokku kutsutakse. Paraku aga on näiteks minul juba valik tehtud ja oma hääl antud. (Jah, põhimõtteliselt saaksin ma seda pühapäeval valimiskasti juures veel muuta, aga kuna selleks päevaks on muud plaanid, siis vaevalt).
Kes võiks olla tänaõhtuse ürituse publik? Kuna kaugemate külade rahvas sellest midagi ei tea, siis vaevalt neist väga paljud lühikese etteteatamise peale kohale tulla saavad. Aga kui on juba ette näha, et rahvast palju ei tule, siis ei saa minu hinnangul ka väga sisulist arutelu tekkida. Et mitte lasta ühelgi valimisliidul domineerida, peaks loogiliselt võttes ka ülejäänud kandideerijad minema oma kandidaati toetama. Kui aga kohal on rohkem kolme valimisnimekirja inimesi kui külarahvast, läheb päris kindlasti suuremal või vähemal määral poriloopimiseks ja sisulisest arutelust ei tuleks jälle midagi välja.
See on muidugi spekulatsioon, eksole.
Võibolla teavad Paunküla kandi inimesed juba ammu, et selline üritus plaanis on ja on täna õhtul kenasti kohal. Sellisel juhul, müts maha nende ees, väga tubli, et midagi tehakse, ehk peaksid teisedki külaseltsid õppust võtma ja teinekord ise midagi sarnast korraldama.
Paraku on ka see spekulatsioon.

Mul on väga hea meel, et taolisi üritusi korraldatakse, aga ma olen väga kurb, et see varem ei toimunud.

Spekulant.

Jaanus ütles ...

Oleks tahtnud väga minna, aga põhjus sama nagu paljudel teistel. Ette teatamise aeg liiga lühike ja ei ole võimalik enam plaane ümber teha.

Väärt ettevõtmine muidu!

Juhan ütles ...

Ka mina ei saa minna, nii et keegi muu peaks üritust väga valusalt kajastama ;)

Valimaminek muutub pühap. tõesti veidi mõtetuks, kui pole kandidaatide väitlust kuulnud. Üks asi on genereerida ja paljundada propagandat, teine asi on laivis oma põhimõtete eest seista.

Samuti on kogu kampaania aur läinud VV kandidaatide peale. Minu küsimus tänaseks oleks hoopis volikogu esimehe küsimus - see mees on isegi määravam, kui VV. MV on välja käinud Juri, kuigi minumeelest peaks VKEM olema inimese- mitte tehnoloogiakeskse maailmapildiga. Pakun omalt poolt parimaks volikogu esimeheks Oti - vast viitsib rahva eest seista sama tragilt kui kampaaniat korraldada, saab ennast tõestada rahvamehena!

Samuti võiks volikogu esimees vallavanema asemel palka saada, vallavanem võiks teenida rahvast au pärast.(Wabariigi ajal oli vallavanem auamet, palka sai vallakirjutaja).

Anonüümne ütles ...

Vastus küsimusele:
"Ma tegelikult tahaks kuulda küll, kuidas üks valimisliit hakkab koolilastele tasuta töövihikuid andma, kui nad juba mitu aastat need riigilt tasuta saadav... Kas iga laps saab siis 2 tasuta komplekti?"

Põhikooli õpilased 1.-9. klassini saavad tasuta töövihikuid, koolipiimatoetust ja tasuta lõuna aastani 2010. Riigi eelarve strateegias 2008-2011 ei ole seda mainitud. Järelikult ei ole see kindel.

Minu teada ei ole MV välja käinud VKEM kandidaati. Juri on meie kandidaat. Mis tähendab tehnoloogiakeskne maailmapilt? Kas Sul on siis kaardikeskne maailmapilt? Päris nii ei saa ka mõelda. Aga Jurist saab kindlasti hea volikogu esimees:)

Juhan teen Sulle ettepaneku. Saame kokku ja räägime laivis. Peale seda äkki mõtled ümber ja lähed ikka valima:)

Debatist:
Vallavanem võttis kõige rohkem sõna ja seda oligi oodata. Vastas osavalt paarile teravale küsimusele ja sai tihti sõna kui vallavalitsuse tegemajätmisi välja toodi.
Lauri Ligi rääkis väga enesekindlalt ja kui vallavanem vahel ka kokutas, siis Lauril sellist probleemi polnud. Süüdistusi ei loopinud ja tõi asjakohaseid näiteid mujalt valdadest, Kõue vallast rääkis kohati vähe.
Mina ise. Eks see ole kuulajate otsustada. Kohati võtsin vallavanema vastu sõna, enamasti siiski olime üksmeelel. Kuna meil on kõige mahukam programm, siis selle kohta oli ka teravaid küsimusi. Ise jäin oma esimese debatiga rahule. Eelmiste valimiste debatt oli väga räpane olnud (vallavanema sõnul), seekord jäädi viisakaks.

Juhan ütles ...

Tänud debati lühiülevaate eest, ootan teiste muljeid...

P.S. Ott on välja toonud juba kaks reaalset põhjust miks allakirjutaja VV ei kandideerinud (kes teab, kui ma oleks MV nimekirjas kandideerinud, ehk oleks VV kandidaat?) Kolmandast sektorist tulnud inimene ei jaga bürokraatiast midagi (minu puhul 100% õige väide, ma väitsin kunagi algselt umbes nii, et uutel juhtidel on vajalik 3S kogemus, et oleks reaalne rahva tugi ning sotsiaalne kogemus) ning lisaks on mul liiga kaardikeskne maailmapilt (viimased kuud olen vaid nina kaardis istunud, paari nädala pärast saab see periood õnneks otsa) :)

Juhan ütles ...

Et tasuks valima minna, ootan teiste muljeid eilsest või linke nähtule-kuuldule. Väga kahju, et minna ei saanud, oleks korralik reportaaz üleval (pärisajakirjandus valimiste ajal shaakalitena antud ajaveebi kallal). Nüüd palun, lugejad, aidake ja tehke ise üks (apoliitiline) kokkuvõte...