19.10.09

KOV valimiste tulemused Kõuel 2009

Kohti(PM andmetel):

Siin me elame: 5
Meie Vald: 3
SDE: 1

S ajaveebi poolt palju õnne tõenäolisele tulevasele Kõue vallavanemale Ott Valdmale! Loodan, et viidatud valimiskampaaniaveeb saab tõhusaks tagasisidekohaks järgnevateks aastateks kõigile vallaelanikele, mitte ei piirdu ennast ja oma valimisliitu ülistavate postitustega. Kommentaarid eelmise vallavalitsuse tegematajätmiste kohta jäävad käesolevasse ajaveebi ning aastate pärast annab võrrelda, kas värske võim ja jõud on jõudnud tüüpilisse hägusesse tagasisideta bürokraatiamülkasse, või on tegutsemisindu ja -põhjuseid alles jäänud. Kes peaks volikogu esimeheks saama? Arvan, et tuleks valida enim hääli saanud inimene, olenemata parteist.

Mida või keda siis valija arvas? SME lubas muutust ning paremat tulevikku, see müüb. Kampaaniaks kasutati kohalikku lehte, lisaks otseposti valimisliidu üldvoldikuna ning kahe kandidaadi kohta. MV sai vähem hääli, sest lubas vähem, SDE ei osand eriti midagi lubada. Võitis see, kes kõige kõvemat häält tegi, ehk tegi ennast kuuldavaks ning argumenteeris oma seisukohti. Arvan, et suurim küla, Ardu, seisis tugevalt SME taga. SMEl on võimas võit, koalitsiooni jaoks pole vaja isegi SDEga kokku heita.

27 kommentaari:

Unknown ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Juhan ütles ...

Õige, mõtlesin valimisliit, kirjutasin partei. Tänud Elerile, et valimisjärgseid läbirääkimisi kajastad. Lugeja ootab veel kindlasti infot, mis toimub. Arvata võib, et kõik üritavad võimu saada. MV peaks teoreetiliselt endale saama SDE toetuse ja ühe ülejooksiku SME-st, et võita. Arvan samuti, et see ei lähe sama lihtsalt, kui eelmine kord ;)

Anonüümne ütles ...

Õis ei oska kaotada? Suured sõnad.
Olen arvamusel et kaotaja on siiski Kõue valla rahvas ja seda igas mõttes.
Kõue valla elanikuna on mul tõeliselt suur mure!
Kas selline valimistulemus ei näita siiski seda kui rumal on meie rahvas. Tekib tunne nagu siin kandis poleks üldse kooliharidust jaotatud. Milleks seda kooli üldse vaja on kui miskit külge ei jää?
Kas need tegelased kes upitavad Otti vallavanemaks võtavad ka vastutuse selle ees mis oskused peavad olema ühel vallavanemal. Suhtelmine 0, töökogemus 0(1a. töötukassas ei ole mingi töökogemus, see on sisseelamise aeg).
Millised saavutused on Ottil ette näidata juhtimisvaldkonnas? Mõistan, et haridus on inimesel olemas,aga tavaks on siiki nii et trepist kõnnitakse üles siiski samm haaval, no hea küll mõnel andekal on ka samma pikem ja võetakse ette pikem samm ja ta ei ebaõnnestu. Olemas on ka vanasõna: "Suur tükk ajab suu lõhki." Kõue vallas võibki nii juhtuda. Tunnen siiralt kaasa vallas juba töötavatele inimestele, kes kõik enam-jaolt on vallavanemast peajagu pikemad ja vallavalitsuse maja tehakse uueks koolimajaks. Teeb päris tigedaks et maksumaksja raha eest inimesi koolitatakse. Kui ka õppust võetakse, siis on veel kahju väike, aga kui 1a. pärast koolitatav käed üles tõstab ja nendib, et siiski ei olegi see nii lihtne, vat siis tahaks küll piketeerima minna.
Ps. postitan siinkohal anonüümse inimesena, võiskin küll ka mingi kinnise blogi teha ja end nimetada nt. Kaera Katiks aga vat ei taha...

Unknown ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Juhan ütles ...

Palun jätkake sama viisakalt, siis ei saa keegi bänni.

Anonüümne ütles ...

Kadedust minus pole. Pole ise tahtnud vallavanemaks hakata, ja just nimelt hakata.
Rääkides minu poolehoiust siis olen nõus, et inimesed peavad vahetuma, igaühel on erinev käekiri ja vaatenurgad, see toob kasu. Kasu ainult sellisel juhul kui inimene on selle ala spetsialist!
Eelmises postituses küsisin küsimuse, aga ei saanud vastust, tühipalja plähmimise ainult. Millised saavutused on Ottil ette näidata juhtimisvaldkonnas? Seda ma tahaksin tõesti siiralt teada!
Vallavanema koht ei lihtsalt koht kus olla, see nõuab enamt. Kas Ott on ikka endale aru andnud kui suur vastutus langeb tema õlgadele, ööpäevaringselt tuleb pühenduda Kõue rahvale.
Oleksin nõus olnud Otti valikuga siis kui olekski tema seljataga olnud erakond(kahjuks ei saa ka Tallinnasse minna sest pooldan reformikaid), siis oleks olnud seljatagune erakonna näol, hetkel on see aga naljanumber.
Õis pole mitte, s...agi teinud väidad, aga volikogu?, eks volikogu liikmed võiksid ka ettepanekuid teha nt. ettevõtluse aktiviseerimiseks,(pean silmas Otti) pole kuulnud, et mõni hea Otti ettepanek oleks kummutatud. Nüüd lubatakse küll kõike tegema hakata,aga mida, paluks üks näide, fakte võime loopida kõik, aga palun reaalselt mõõdetavaid lubadusi, no jah valmised on läbi enam ei pea ju midagi lubama...
Kokkuvõtteks ütlen, et Ott ei sobi vallavanemaks sest ta on liiga roheline( loe noor ja kogemusteta). Ostuste tegemine on tõsine töö ja siin ei saa öelda, et eksimine on inimlik.

Lauri Ligi ütles ...

Tere! Olen Teie kodulehte siin juba tegelikult pikemat aega suure huviga lugenud. Tõepoolest, jääb kumama poliitiline vaidlus ja olen ennast sellest osast teadlikult eemale hoidnud kuna oleme alles uus seltskond ehk ammused vallakodanikud, kes on seltskonda astunud. Hetkel puudub meil igasugune poliitiline ambitsioon ja mõte laia lehena platsi puhtaks pühkida aga sõna sekka ütleks inimeste poolt küll :) Usun, et kui uus volikogu lõplikult paigas ja sealne volikogu esimees ja vallavanem valitud, tuleb tööd jätkata vaatamata sellele, kes võitjatest vallavanemaks saab. Selge on see, et Andres on pikalt tegutsenud ja teab kuidas hetke olukord on ja teab valla rahalisi seise, samas Ott on uus, teotahteline ja tugeva motivatsiooniga, tugevalt kasvule orienteeritud inimene. Täna aga tekib tõepoolest küsimus, kas noor värske veri on see kõige õigem lahendus täna, kriisi ajal, või on hetkel mõistlik kindlapeale välja minna ja leppida nende kogemustega, mis Andresel olemas on? Nagu ise aru saate, sellises küsimuses ei teki iialgi konsensust ning vaidlema võibki jääda. Ehk on probleem see, et Ott pole veel piisavalt võimalust enda tutvustamiseks saanud või on vastasleeri vaenulik suhtumine lihtsalt liiga väljapaistev? Saame täna oma seltskonnaga ja Oti ja tema mõningate kaaslastega kokku, et küsida: Mis on Oti plaan, milline on visioon! Ma ei lähe sellele kokkusaamisele mingi eelarvamusega, vaid tõepoolest kuulan ära, mida öelda on. Head inimesed, elu Kõue Vallas peab edasi minema ja ma usun, et läheb ka! Meie vallas on palju teotahtelisi inimesi ja usun, et koostööd arendades jõuame me väga asjalike tulemusteni. Minule isiklikult avaldas inimesena ja tegutsejana muljet Monika, kui temaga suvel kohtusime ja vaatan siin Juhani kaarte ja näen selget ja põhjalikku tööd. Tuleval kevadel on kindel plaan taastada vana jaanitule plats ojasool ja lükata selle küla elu ka täistuuridel elama. Külarahvast on, inimesi on ja tahe on olemas :) Kas Monika ja Juhan on kaks inimest, kes on nõus näpunäiteid jagama? See ojasoo plaan oli tegelikult juba selle aasta kevadel, kui Toivo Truss maha ütles, et ta enam volikokku ei kandideeri. Ammu on mõte, et miks näiteks jaanipäeval peavad ojasoo inimesed käima pidevalt teistel pidudel, kui võimalus on päris oma plats taaselustada ja teisi külla kutsuda. Juhan ei pea mingit kiivrit ega raudrüüd endale evima ja jebima - tule lihtsalt jaanipäevale! Jõudu!

Juhan ütles ...

Väga asjalik kommentaar Laurilt, analoogseid mõtteid olen mõelnud kirjutada, ajapuudusel pole jõudnud - koostöö on kõige vajalikum asi tõesti, jama, kui jääbki kempluse tasemele a la saunas räägiti ja mitte keegi ei taha vana vallavanemat.

Külaseltsi tasemel on samuti seinast seina maailmavaateid aga kui piisavalt palju (lolle, ennasthävitavaid) visionääre on pluss valmidus elementaarseimaks koostööks, võib sammhaaval ühist asja ajada küll.

Raudrüü oli pigem MV ja SME vastu kaitseks, et mis ma Sotse toetan :)

Unknown ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Mu naiivsed väited lükkasid ümber, aga kuhu jäi vastus mida 2 korda küsisin?

Juhan ütles ...

Eleri tsitaat: Masendav lihtsalt- Kosel elab u 6000 inimest kõuel u 1700. Lihtsalt hale.

Ma elasin kunagi Lasnamäel majas, milles elas poole Kõue valla jagu rahvast, tänaval elas kolme Kose valla jagu. Kas hale on vähe või palju rahvast?

Unknown ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Minu meelest on olukord, kui põhilise vallavanemakandidaadi lapse ema nii hüsteeriliselt siin sõna võtab, väga imelik. Minu meelest inimese eest peavad rääkima tema teod. Ei ole vaja, et lähedased nii meeleheitlikult rapsima hakkavad, see paneb küsima, miks nii meeleheitlikult on vaja võidelda ja ennast õigustada? Mina Otina keelaks selle ära. Muidugi on ka võimalus, et tal lihtsalt ongi niivõrd temperamentne ja pidurdamatu kaasa. Aga kas ei näita seegi midagi? Oti enda kommentaarid siin on pigem rahuliku ja sümpaatse mulje jätnud, aga tema Eleri ülesastumised ei näita erilist nivood, kahjuks.

Anonüümne ütles ...

hetkel on tal 100 alluvat? siis on ta ehk töötukassa juht või harju piirkonna juht? töötukassa kodukalt uurides paraku ei nähtu, et tal alluvaid oleks. ametikohaks on alamprogrammijuht, misiganes see on.

Juhan ütles ...

Ma ei teadnud, et Eleri Oti kaasa on. Igal juhul palun Eleril siin edasi kommenteerida - iga tagasisidetükike on terviku jaoks oluline, misiganes asja jaoks siis aja(loo)veebid vajalikud oleks. Kui Ott peaks tõesti vallavanemaks saama, jälgib tema iga tegu pinev avalikkus - kasvõi neljanda võimu näol külaseltsiveebid, kes tõotavad saada volikogu opositsiooni kanaliteks. Antud ajaveeb jääb sõltumatuks - kuulab kindlasti ära mõlemad pooled, samas jättes võimaluse lõigata kommentaaridest välja kõige sitemad kohad (1x on seda antud valimiste jooksul vaja olnud).

Juhan ütles ...

Minu jaoks on nii 1700 kui 6000 inimest kärbsemust. Jumet oleks Suur-Harjumaal, kus valitsuskulud oleksid ikka korralikult kokku tõmmatud, vallakeskustes oleks teeninduspunkt, kus kompetentne ja asjalik abimees ametlike protseduuride läbiviimiseks.

P.S. Suur-Tallinn (Rävala) ja Harjumaa võiks ikkagi eraldi jääda.

Üldsegi võiks Ardus vallavalitsuse käes olevad ruumid maha müüa valdade liitmisel ning teeninduspunkti Kõue Rahva Maja raamatukogus avada - siis saaks rääkida geograafilisest ja ajaloolisest vallakeskusest.

Anonüümne ütles ...

Olen Juhaniga peaaegu nõus, kas nüüd nii suurelt kokku tõmmata aga Kõue vald üksi ei ole jätkusuuteline. Kose vallaga liitudes näen tulevikku nii, et nii öelda meie pool on loodusressurid(rabad, järved, metsad) ja Kose pool on juba alustatud tootmispiirkond. Tootmispiirkondi arendades saaks juurde töökohti ja loodusressursse kasutades arendatakse turismi. Lõpptulemusena oleks jätkusuutlik piirkond ja atraktiivne elukeskkond kuhu tahetakse elama tulla.
See jutt, et jääme ääremaale on mõtetu hala. Kui inimesed on ise aktiivsed ja jätkub kohalike inimeste aktiivne tegevus, on kõik kohaliku inimsese enda kätes. Mida ootab tavaline inimene vallavalitsuse poolt. Talus elav inimene, kui ta on tööinimene ei ootagi midagi enamat kui et tema lapsel oleks võimalus koolis käia, et tee oleks korras ja talvel ka lahti aetud. Seda tagatakse ka siis kui keskus on Kosel. Kas meil on rahvamajad, mänguväljakud, noortekeskused- kui leidub külades aktiivseid inimesi on ka need kohad olemas. Erinevad programmid toetavad MTÜ -de tegevusi laske aga käia ja meil on kõik olemas. Kahjuks ootame aga, et kõik meie eest ära tehaks ja vingume, et miskit ei tehta. Andes Õis on toetanud väga suuresti MTÜ-de ja Seltside tegevusi. Elu lähebki sinna poole, et mida iseseisvamad me oleme seda suurema tõenäosusega saame me paremini hakkama.

Tiiu ütles ...

Kuna tööd on väga palju, siis ei ole mul olnud aega ega ka huvi seda kemplemist siin jälgida. Aga nüüd ma tunnen, et pean ka vist ennast ja oma kooli mainet kaitsma.
Ma ei ole jänesepüks ega ka anonüümik, nagu mind keegi tundmatu tütarlaps "ristib". Ma ei tunne seda inimest, tema mind ka mitte, me ei ole kunagi suhelnud. Ma ei karda ka, et uue vallavanema tulekul peaks tööle hakkama. Olen kogu aeg töötanud - 9 aastat juba Kõue vallas, minu esimene õpetaja-aasta oli 36 aastat tagasi Paunküla koolis. Ma võin ka ära minna, kui Kõue vald mind ei vaja, aga ma ei luba solvata inimesi, kes annavad kõik endast oleneva, et lapsest kasvaks inimene, kes ei mõnitaks teiste tööd ja püüdlusi. Ka Ott on lõpetanud Ardu Kooli. Ta oli koolis tubli ja on kindlasti ka praegu. Pigem tunnevad õpetajad tema pärast muret - eks nii õpetajad kui vanemad tahavad, et nende lastel hästi läheks. Kui keegi tahaks väga teada, millega Ardu Kool tegeleb, mis on meie saavutused ja edasised plaanid, siis astu koolimaja uksest sisse. Võtame kõik külalised hea meelega vastu. Ehk saaks siis ka teada tahtja aru, et me ei tule hommikul vara (ja koju õhtul hilja)koolimajja magama.

Kadri ütles ...

Nii me küll kuskile ei jõua! Tunnistan, olen isa ka VÄGA skeptiline uue võimaliku vallavanema suhtes, ja seda justnimelt tema noore ea ja vähese töö- ning elukogemuse tõttu, aga pidage nüüd hoogu, laske poisil enne näidata, millest ta tehtud on. Võibolla ta ei keeragi suurt jama kokku.
Ja Õie materdamist on ka ikka juba VÄGA piinlik lugeda. Mis ta siis nüüd nii halvasti tegi või tegemata jättis, et sellise tümitamise ära on teeninud? Mees on kümme aastat oma parema äranägemise järgi valda juhtinud ja saab tasuks ainult avaliku alandamise. Mingi lugupidamine võiks ikka olla!
Koos on vaja asju ajada, mitte üksteisele kaikaid kodaraisse loopida. Olgu need võidud siis ükskõik kui magusad ja kaotused kuitahes kibedad, katsugem ikka väärikaks jääda.

Juhan ütles ...

Minu käest on küsitud, kuhu osa kommentaare jäi - registreeritud kasutajad saavad ise oma komme harvendada - minu käsi siin mängus pole.

Juhan ütles ...

Kose vallaga kokkuminek eeldusel et Kose jääb tööstuspiirkonnaks ja Kõue looduskauniks nurgaks on ahvatlev - äkki juhtub peale ühinemist aga nii, et Kose jääb mõnusaks elupaigaks, kaevandused aga tuuakse siia, kus vähe rahvast ja vastupanu - taganurka?

Unknown ütles ...

Tere,
Tahan eelkõige vabandada oma elukaaslase ründava kirjutusstiili suhtes ja eriti Tiiu ees. Tema suhtumine riiki ja ametnikesse on äärmiselt neo-liberaalne ja see on ka välja näha. Kuigi mu elukaaslane ei süüdistanud nimeliselt otseselt kedagi, siis süüdistatavatel isikutel on õigus pahased olla.
Minu isiklik arvamus on, et Tiiu Lõoke on kõige parem direktor, kes Ardu (Põhi)Koolil on olnud. See paistab välja nii kires kui motivatsioonis kuidas ta oma töösse suhtub.
Andres Õis on samuti tubli inimene, keda on asjaga ja asjatult palju kriitikat saanud. Fakt on see, et viimase 4 aastaga on Kõue vallas palju head korda saadetud ja selle üle on Andres vähe positiivseid kommentaare saanud. Minu arvamus on, et kuulujuttudele tuleks vastata, et need ei saaks kulutulena levida ja inimest mustata. Kahjuks ta ei neile vastanud ja see on tekitanud ka paljudes Andrese toetajates küsimusi. Vallavanemana on ta kindlasti väga pädev ja võiks vabalt minna Kose valda juhtima, sest hetkel on sealne vallavanema kandidaat lahtine.
Isiklikult minu vastu olev kriitika:
- jah, ma ei ole juhtinud varem nii suurt avalikku organisatsiooni kui vald, vaevalt paljud uued vallajuhid on.
- minu suhtlemisoskus on kindlasti parem kui null, sest muidu ma ju ei kirjutaks siin.
- töökogemus on mul tõesti suhteliselt napp, aga töötan avalikus sektoris ja olen bürokraatia, seaduste ja eelarvestamisega kursis ja seetõttu oman paremaid teadmisi kui erasektorist tulnud inimene. Tegelen hetkel iganädalaselt tööga seonduvalt audiitorite küsimustele vastamisega.
Minu tegelikud miinused:
-ma pole varem kokku puutunud sellise "konnatiigi" poliitikaga nagu siin blogis on välja kukkunud
-ma pole varem kokku puutunud nii paljude kuulujuttudega, aga hakkan nendele kindlasti vastama
-minu juhtimisstiil on suhteliselt liberaalne, seega püüan läbi koostöö leida lahendusi, aga see oli ka üks valimislubadustest. Olen kuulnud, et vallavanema ametis, ei ole see eriti positiivne isikuomadus.
-ma ei oska karta veel seda negatiivset tagasisidet, mis mulle võib osaks saada
-ma ei oska karta olla avaliku elu tegelane, kelle vastu hakatakse ebatervet huvi tundma

Juhan ütles ...

Käesolevas ajaveebis ei ole õnneks kellegi vastu ebatervet huvi ilmutatud - parandage, kui eksin.

Kuulujutud - ma ei tea, kas neid peaks kirja panema, levitama või nendele reageerima, pigem võibolla mitte.

Konnatiigi puhul, mida 1700 in. vald kindlasti kujutab, on minumeelest ainult tervitatav, kui erinevad inimesed sõna võtavad ning kaasa räägivad - parem variant kui tagaselja lõuga anda, mida niikuinii tehakse kõigi kohta, kel olemas oma arvamus.

Unknown ütles ...

Kustutasin oma kommentaarid kuna jutt läks juba liig isiklikuks. Kuna aga direktor Tiiu Lõoke tunneb, et minu kommentaar oli suunatud tema pihta siis pidin kahjuks jälle sõna võtma. Ma ei mõista, miks Te arvate, et minu sõnavõtt Teile oli suunatud?
Kui Te minu kommentaari lugesite siis saite aru, et see oli kirjutatud isiku kohta, kes siin esimesena anonüümselt sõna võttis!!Ja ka lause "kes kardab, et nüüd, kui Ott vallavanemaks saab, peab ka tööd tegema hakkama" See oli ka konkreetselt anonüümse isiku kohta kirjutatud. Jah tõin välja võimalused, kes ta võib olla, kuid ei viidanud konkreetselt kellelegi.Õpetajatest ei olnud juttugi nagu küla pealt kuulsin, et oli. Siiski olen siiani arvamusel, et see anonüümne isik on valla eluga hästi kursis olev ja küla seltsidega tegelev inimene ja kindlasti ka naine.



Keegi arvas, et Oti lapse ema on meeleheitel. Ma saan aru, et Kõue valla inimeste jaoks olen ma nüüd Oti naine mitte isik Eleri, kellel on ka oma arvamus. Siiski siiani ma kirjutasin avaliku huvi seisukohast mitte isiklikust huvist lähtudes. Pere seisukohalt ma ei poolda üldse, et Ott vallavanemaks saab. Pere kaotab siinkohal nii ajaliselt, kui ka rahaliselt (Kõue valla mõistes on vallavanema palk hea aga arvestades Oti võimalusi praegu ja 4 aastat siis kaotus sellega on kindlasti)
Kuna aga ma tean, et vallavanemaks saamine on Otil kauaaegne unistus siis ma ei sea talle piire. Ott mõtles selle peale juba enne minuga kohtumist, seega minul ei ole õigus tema unistusi lõhkuda.

PS!Juhan, selliste teemade puhul Sa võiksid anonüümsed kommentaarid siiski ära keelata. Siis ei teki selliseid arusaamatusi nagu praegu on tekkinud.

Juhan ütles ...

Ma ei keela selle pärast ano. kommentaare, et muidu ujuksid need ehk välja kuskil mujal, mitte enam kohalikus või sõltumatus serveris, ehk kontroll nende üle kaob.

Minumeelest on normaalne, et inimesed tunnevad huvi, isegi anonüümsena, rahvaesindajate vastu. Küll aga jätan õiguse komme toimetada, kui vajadus tekib - seni olen nende valimiste jooksul kustutanud pool kommentaari, mis oli labane Otile sissesõitmine, vist esimeses valimisi kajastavas postituses.

Minu andmetel ei soovi Õis enam VV saada - vilets positsioon siseneda - rasked ajad, raha pole, valdade liitmine.

Eleri - Sul on võimalus Ott suurest jamast ära päästa -RÄÄGI TA ÜMBER!!!

Muidugi tahab enamus rahvast noore hakkaja mehe eesliinile saata ning muidugi tahab iga mees vallavanemaks saada. Eufooria aga asendub peatselt sügisese argipäevaga.

Anonüümne ütles ...

Tunnen, et pean ka oma postitusi õigustama. Kui siin ajaveebis hakkasin üldse neid komme lugema, tekkis mul tunne, et pean praegust vallavõimu kaitsema, sest keegi Eleri, just minu jaoks oligi ta keegi Eleri, sest ka mina ei teadnud kes on selle taga, lihtsalt tegi maha vana ja ülistas uut, uut kes pole end veel tõestanud, ega midagi teinud. Inimesena ma ei usu asjadesse, mis tulevad nii suure mürtsuga. Kuna ka faktid ja õhus olevad küsimused rääkisid sama. Need faktid ja küsimused ma siia ka paiskasin, lootes nende ümber lükkamist või vastuseid. Lisasin ka oma arvamuse, arvamust avaldada on õigus igal inimesel. Elerile soovitus, arvamusi on tulemas palju ja kui neisse kõikidesse nii tulihingeliselt suhtuda on läbi põlemine niisama hea kui homne päev. Professionaalsus eelkõige ja seda ei tohi unustada ka vallavanema kaasa.
Õnneks tõesti võitis mõistus ja loodan, et sellest õpiti nii mõndagi.

Juhan ütles ...

Loeme sellega threadi õnnelikult lõppenuks - teema lukku.