24.11.09

Tallinna jõulukuuse toomise epiloog: case study

Nagu taks tilka vett:

Film Ideaalmaastikud:









Eilne Pala küla:



Pöörake tähelepanu välja(sisse)tõmbamist koordineerivale mehele, kes 2:00 ütleb trakoristile: "algaja oled va? Ha-ha-ha"

Kuidas siis asi eile nii kaugele eskaleerus, et süüdistati traktoristi, et ta ei suuda 10 kraadises kreenis muda sees olevat ligi neljakümne tonnist kraanat välja tõmmata?

Pala külas oli eile väga kirju rahvas koos: roheliste tunkedega ja punaste vestidega pargimehed, kollaste vestidega kõiksugu muud mehed, ootevalmis punaste vestidega esmaabibrigaad, üks roheline vest kandis isegi kirja "valimisliit Rakvere". Lisaks sinistes tunkedes kummikutega põllumehed, kes olid appi kutsutud. Ma ei oska vastata küsimusele, miks sõitis kraana kolonnis kõige ees otse muda sisse (Tartu maanteel nähti kraanat 90ga kimamas, üks mees ütles, et ta arvas kohe, et kui see loom Palale sõidab siis tagasi enam ei saa) aga ma püüan arutleda, miks see neljaks tunniks sisse jäi. Kuigi kohal olid kõiksugu pargi-linna-tehnika-jne juhid, ei olnud kaasas kriisijuhti või siis oli. Väljatõmbamist juhendas ilma eraldusmärkideta tumesinises kombes mees. Ilmselt, kui kraana sisse jäi, said kõik shoki, nagu sel puhul ikka kohane ning ei osanud enam midagi teha. Mees, kellel oli kõige külmem närv võttis ohjad enda kätte ja hakkas kamandama. Ülejäänud, kes olid shokis lihtsalt allusid talle ja lõpp on ajalugu.

Kõue vald on üleüldse (kuri)kuulus kõiksugu kinnijäämiste poolest, kohalik popp sport on siin mototehnika mudaralli, mis tohutult inimesi kokku toob, nagu eilnegi tõestas. Siin võib olla Sul ükskõik kui korras tee, suurvee ajal võib see tee üldse kaduda, nagu pandi eelmise aasta aprillis kinni Ojasoo-Triigi lõik, sest seal viis tulvavesi pehme kruusatee lõigu lihtsalt minema. Kõiksugu kinnijäämised Kõuel on igapäevane asi, ma jäin isegi eile ühel korral kinni - õnneks pääsesin omal jõul välja ilma mootorit või sidurit kokku/siledaks laskmata (sel korral).

Tumesinise kombe mees oli eilse päeva täht - kui Voosel ronis keegi mees paari sekundiga kuuse otsa trossi kinnitama ning rahvas küsis "kes läks kuuse otsa?", vastasid noored ajakirjanikud: "kombemees!"

Lõppu üks tänane leid põlluservast:

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nähtavasti kamandas tunkemees oma enda traktoreid ja mehi.
A mis siis lõpuks sai, kas kraana jäi ööseks metsa ja rüüstati kohalike poolt lagedaks ?

Juhan ütles ...

Igasugu rellakaid hakati juba kohalike poolt varuma kõiksugu heade hitech hüdraulika juppide krattimise jaoks, aga paraku tõmbasid sama(d) traktorid kraana 14.00 välja, lihtsalt võeti korraks aeg maha, kaevati ja tiriti läbimõeldult pill välja.