14.02.10

Tourest 2010 - trükised

Igal messil on mingi kindel osa kontingeti, kes lahkub sealt kotitäie paberikraamiga, kogusin minagi endale eeskätt nägusat ja huvitavat, eelõige põnevat trükist. Sorteerisin need nüüd ära ja esitlen neid, mis mingil põhjusel head, meeldejäävad või Järvamaalt.



Nii ilusat kohta, kui Kurgja on, olen ma harva näinud. Ta on täitsa metsa sees Pärnu jõe mõlema kaldal. C.R. Jakobsoni kirjast...

Kurgja talumuuseum oli ainus laud, kust võtsin kõik trükised, kaks lõiku porgandit pealekauba. Venekeelne põhjalik turismiteatmik aastast 1985 on omaette kollektsioneerimisese.



Kõva mees iga valitsuse aegu - Kingisepa talu maadel toimusid 1874. a. Jakobsoni organiseerimisel esimesed Eesti künnivõistlused!



Albu vald paistab olevat Järvamaa kõvim tegija. Imeilus valla kaart, palju atraktsioone, traditsioone nii ajaloost, kui loomisel. Ühe põneva objekti kohta tuleb allakirjutajalt kevadeks üks töö...



Koigi mõis Koigis - tuleviku tegija, ilusa trükisega. Taustal Järvamaa giidide ja -muuseumi lehed.



Ajakeskus Wittenstein - avatakse käesoleval aastal, suhtun veidi kahtlevalt - tühi vangitorn on võimalusterohkem kui püsiekpositsiooni suurendamine. Aga vaatame. Trükis veidi liiga kokkukuhjatud erinevate stiilide-clipartiga.



Alatskivi loss, Vaivara sõjaajaloo teemapark - ilusad trükised.



Turismipaketid sõna otseses mõttes - värvikodeeritud võimalused igale näole. Mulle pisteti pihku tsiklite ja sõjameestega, küsisin juurde võimleja ja spaaga. Põnev formaat.



Veel üks lisaväärtusega vihik - mänguasjamuuseumilt hea töö.



Ja võitja on - Vormsi võta aeg maha kell - kõige lihtsam ja põnevam.

Kommentaare ei ole: