10.05.10

Viikingite küla - efektne ja eklektiline



Kose vallas Saula külas asuv Viikingite küla söögi- ja möllukoht on allakirjutaja jaoks osutunud seni möödasõiduobjektiks, alatise kiire tõttu linna või tagasi koju. Seda tõhusamalt sai toitlustusasutust testitud sissetöötanuna võõrustades soomlasi, portugaallasi ja itaallasi.



Puidust ja muust looduspärasest interjöör rabab esmapilgul nii eestlasi kui muulasi, vaid teravam silm suudab tabada väikeste aknaruutude asemel liimliistudega suureklaasilisi aknaid, robustseid laudade naelühendusi, samuti on püstpalklinnus kohalikus olustikus fantaasiaehitis.



Kuigi paljud detailid on kitshi vallast ja kogu loodud viikingite imidz fantaasia, tuleb tervitada julget üritust, oskust eristuda.



Üks kohalik profivibublogija on sajatanud viikingite vabaajaveetmise peale, et vibu- ja kirveviske sihtmärgiks on inimfiguur. Kirved on relakat saanud vanad vene isendid, veekindla teibi tjuuninguga. Kindlasti aga sobivad retsimatele tüüpidele inimfiguuri pihta loopimiseks.



Aga niipalju stiili(tuse)st ja ajaviitest, lähme kõige olulisema - söögi juurde. Väliskülalised olid heaks indikaatoriks pakutava testimisel. Eel- ja põhiroal polnud väga viga, suitsutatud liha maitses hästi. Veiniga oli suurem jama. Veinikaart oli stiilne, vanutatud nahast ja veenev. Portod leidsid oma üllatuseks sealt ka sobiva valge veini, mis aga serveeriti toatemperatuuril, mis oli pettumuseks, arvestades nende ülesköetust veenva menüü ja hea veinivaliku tõttu. Magustoit oli mingi arusaamatu kreem, arutati, kas see on tuubist lastud või kuidagi muudmoodi tuletatud. Kreemi serveeriti mangomoosiga mida oleks võinud asendada kohaliku rabarberi keedisega, arvestades õhkkonda ja kohalikke mõisakeraamika savinõusid. Noad-kahvlid olid made in brasil ehk ka mitte väga sobivad Mahtra savikunsti juurde. Ja lõpetuseks selgus, et kohv pole suurem asi - intaallased ja portod segasid sinna oma söömata magustoitu - tegid lattet.



Viikingite küla on maamärk Tln-Trt maanteel - kutsuv, rabav ja ekletiline. Võiks olla stiilsem kui mõelda detailide peale, kindlasti võiks olla läbimõelduma kohaliku toorme peal köögiga.

Atmosfäär 4/5
Söök 3.5/5

Kommentaare ei ole: