18.07.10

Triigi mõisa renoveerimise XVI nädala kokkuvõte



Triigi mõisa ehitamine edeneb - muinsuskaitsel, olles andnud load köögi ehitamiseks edelapoolse fassaadi keldri juurdeehitusena (pole vaja raiuda kommunikatsioone-ventilatsioone läbi ajalooliste müüride), nõustudes uute seine ja põrandate soojustamisel peno kasutamisega, lubades soojamüüride asemele fibost mulaazid, ei ole midagi teha ka eletrikapi ehitamisel relakaga seina sisse lõigatud orvandisse ega ka kunagise umbse ja valgusvaese tütarlaste magamistoa ja saali vaheise mahavõetud seina puhul. Kõikvõimalikud järelvalved peaksid ka väga õnnelikud olema EAS toel ja ehituse edenedes.



Terrass, mille all köök, on saavutanud oma kõrguse, võibolla praeguseks juba betooni valatud, saab endale sepispiirded, Kotzebue meresõitude ajal kogetu motiividega. Ilus koht, kus mitte liiga palaval päeval rabarberijooki libistada, suheldes ettekandjaga, kes saabub läbi praegu veel avardamata saali seestpooltvaadates parempoolse akna.



Köögiaknad - kas tuleviku uued keskaegsed avad, mille tuleviku projekteerijad ebaoluliste luukide pähe kinni lasevad ehitada?



Kelder-katlamaja, 5x15 rooviga saab endale pähe tall-tõllakuuri vabanenud katusekivid.

Uutest leidudest on tulnud välja veel arhailsemaid katuse kiskaludu, kui eelnevalt kirjeldatud 1851-eelsed, nimelt eriti kõverate ja käsitöö vihmarennidega isendid - potentsiaalsed muuseumi eksponaadid.

Kommentaare ei ole: