31.08.10

Harmi kool



Harmi kool alustab homme 168. õppeaastat ehk ühtlasi pikima traditsiooniga kohalik kool (Paunküla Kortellääni õppekeskus jääb Ravila valda) ning kõige kauem samas, spetsiaalselt kooli jaoks ümberehitatud hoones tegutsev õppeasutus (alates 1921).



Traditsioon, kui kooli suurim väärtus on näha igas ruumis - korralik laud seinte madalamal osal klassiruumides, lugematus eestiaegsetes (mõisa)koolides esindatud. Lihtne hooldada ja remontida. Esimene-neljas liitklassiruum on saanud korraliku värskenduse.



Väikekool (50 õpilast sel aastal alustamas) ei saagi olla igaühele - kellele kodule lähedal, kellele mõnus ahjukütte pärast, kes toob lapse kaugemaltki kohale, et säiliks kool ja laps saaks autentse koolikogemuse (mõni juba kolmandat põlve samas hoones õppinud).



Algava õppeaasta suurimaks plussiks on viis meesõpetajat ehk on lootust, et poistes ei tapeta ära tulevast meest tüüpilises koolis valdava naistekeskse emalik-tädilik kasvatusega.

Üldiselt paistab olevat positiivseid muutusi kaadripoliitikas ehk aineõpetajateks on tööle võetud koduvalla oma eriala kõrgharidusega spetsialistid, kel seniseid saavutusi ka kooliväliselt ja ühiskondlikult. Viimane on saanud võimalikuks tänu väheste valda elama asunud kodanike profiilile, kes eelistavad metsade valda.

Harmi kooli aktus toimub 1. septembril kell 9.00!

7 kommentaari:

Monika ütles ...

Head algavat kooliaastat meie kunstiõpetajale (kahjuks aktusele seekord ei saa tulla)! Jään põnevusega ootama, kuidas uued õpetajad Harmi kooliga haakuvad, kas poeb see kool neile südamesse :) Muide, kas Sa võiks seda lauset "aineõpetajateks on tööle võetud koduvalla oma eriala kõrgharidusega spetsialistid, kel seniseid saavutusi ka kooliväliselt ja ühiskondlikult." natuke rohkem lahti kirjutada? Mulle on uued nimed võõravõitu, kas tõesti on nad Kõue valla inimesed - kui nii, on see tõesti suur saavutus :)

Ja muide, Harmi kooli kodulehe andmetel algab aktus kell 9.00 (Sul on, et kell 10).

Monika ütles ...

Muide, Harmi kodulehe andmete järgi on lausa viis meesõpetajat, aga kui ainete järgi võtta, siis veel rohkem - lausa kaheksat ainet annavad meesõpetajad!

- matemaatika
- füüsika
- ajalugu
- keemia
- kunst
- poiste tööõpetus
- kehaline kasvatus
- inglise keel

Juhan ütles ...

"aineõpetajateks on tööle võetud koduvalla oma eriala kõrgharidusega spetsialistid, kel seniseid saavutusi ka kooliväliselt ja ühiskondlikult."

- kuidas võtta jah, kas sissekirjutus, teened vallale või muu kohalikult kasulik tegevus, eks see jääb hilisemate arutelude väga laiaks teemaks.

Näiteks aitasin org. viimase kahe nädala jooksul toimunud üritusi, 160 ja 80 osalejat Eesti eri paigust ja üle lahegi, tagasiside järgi on ka väga rahulolematuid osalejaid olnud, ütleme 10% ei jäänud rahule ehk 24 inimest mõtlevad, et parem, kui kohale poleks tulnud, ehk kõik on relatiivne, kes mida heaks või prioriteeteks kohalikus elus peab.

Monika ütles ...

Sina muidugi, Sinu lugesin juba vanaks olijaks :) Sinu võimsus nähtub juba sellest, kui kõvasti Sind rünnatud on ;-)

Ma mõtlesin, et kas mõni nendest uutest tegelastest ka meie vallaga seotud :)

Jaan ütles ...

5 meesõpetajat :D
Aga mille/kelle kohta see lause siis käib:
''et poistes ei tapeta ära tulevast meest tüüpilises koolis valdava naistekeskse emalik-tädilik kasvatusega.''

Lugesin ka Harmi PK kodulehelt nende õpetajate nimesid- nägin esimest korda neid. Mida head vallale nad teinud ka on ?

Juhan ütles ...

''et poistes ei tapeta ära tulevast meest tüüpilises koolis valdava naistekeskse emalik-tädilik kasvatusega.''

- selle väite tõesuse üle võib vaielda, aga osade haridusteooriate järgi on meheks kasvamiseks vaja mehelikku kasvatust (sparta jne). Muidugi on ka palju naisõpetajaid, kes suudavad väärikalt poissi meheks kasvatada.

mida head on vallale teind kehtis uuemate tulijate sh. ka minu kohta, aga siin jällegi erinevad arvamused, et kelle meelest head, kelle arvatates aga halba.

Juhan ütles ...

Tõestus, et Harmi koolis on tasemel õpetajad - kolm viimast Harmilt töölt lahkujat (va. lapsepuhkus ja tähtajalise lepingu lõppemine) läksid edasi juhtivatele kohtadele - endine juhataja Jüri gym. arendusjuhiks, kunstiõp. Eidapere ja muusikaõp. Aegviidu kooli juhatajateks.

Jutt käib küll endistest töötajatest ja tuleviku lahkujad võivad minna kas pinsile või jääda töötuks, aga järelikult on õpetajate arenguks, ka karjääriks Harmis võimalus.

Eidaperre juhatajaks mõtlesin isegi minna, mõned aastad tagasi käisin seal eksursioonil ning siis juba otsiti, mehena oleks kergem olnud saada ka, eidapere ajalooliselt meestest tühjaksjooksnud koht.