02.08.10

Järvamaa, juuli 2010 - Prandi külade päev



Järvamaa külade päev Prandil, Koigi vallas, 31. juulil. Kes oli kohal, kes samal ajal toimunud Järvamaa laulupeol Kabalas, Järvamaa muuseumi 105. sünnipäeval või Vainjärve veepeol.



Prandi rahvas on puhastanud võsast maalilised allikad, rajanud külaplatsi ja ehitanud külamaja.



Kunagine Prandi mõisasüda, veel vanem püha allikakoht.



Väga puhta veega allikjärv, vaade künkal asuvale kolhoosiaegsele silotornile, mis ilmselt kunagise mõisahoone tornehituselaadne osa.



Külamaja esime järk - väljast nagu Kõue Rahva Maja aga suurem ja igavamast freespalgist. Sees väga palju ruumi. Teine ehitusjärk paari kuu pärast valmimas kuhu telliti allakirjutajalt massivne kohvilaud nelja hambatooliga (toolid juba kohal), vastukaaluks suurema saali asjalikumale mööblile.



Sellised toolid, iga mees ei jõua liigutadagi.



Hambatoolidel istumist proovivad Järvamaa maavanem (paremal), maakonna sotsiaal- ja haridusjuht (vasakul) ja Järva Arengu Partnerite tegevjuht (keskel), kes fännavad ühtlasi Järvamaa sõprade boksi (letis Mart Rapla kihelkonnast) väljapanekut Järvamaa meene kavanditest ja maakonna trükistest. Järva maavanem tellis komplekti Kirjatus JS uut trükist, mille esitlus on alles 30. septembril Paide koukonnakeskuses.



Õhtu, siis veel augusti ootel.

Kommentaare ei ole: