04.09.10

Uskumatult vilets teeremont Paunkülas ja Triigil



Kõue-Triigi elanikud on olnud viimasel ajal elevil Triigi-Ojasoo kruusakattega maanteelõigu pärast, mida remonditakse. Pannakse geotekstiil või mingi kile alla ja puha. Jõudsin juba kiita sarnases tehnikas putitatud Paunküla-Kiruvere teelõiku, mida läbisin kuiva ilmaga.



Aga peale vihma oli teine lugu. Tee Kiruvere külas peale kaht päev vihma ei kannata mingit kriitikat. Kleepuv saviliiv, rööpad sees, väga pehme tee.



Kirjade järgi oleks nagu tee nagu juba kaks nädalat valmis. Aga märja ilmaga viletsamalt läbitav, kui enne - enne oli tavaline kruusatee, praegu saviliivatee.



Võibolla pole remont veel valmis, võibolla toimub mingi materjali ühtlustumine vms. et tee oleks tulevikus märjaga sõidetav aga võibolla hoiab geotekstiil ülalt tulevat vett sama palju üleval kui alt tulevat all ehk tee jääbki kohutavaks soparajaks.

Täpselt sarnast saviliiva on toodud ka Triigi-Ojasoo lõigule ning see on praegu, märjaga sama kohutavalt läbitav kui Kiruvere tee, autod liiguvad kinnijäämise piiril. Ma vaatan lähipäevil järgi, millal selle remont peab lõppema.



Sellist asja ei näe iga päev. Kombain (antud isendil õnneks heeder treilaga taga) mängib teerulli, sõites üle värskelt kallatud liivakoorma.

2 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

sattusin hiljuti umbes sama tehnoloogiaga remonditud Padise-Kivitammi teele ja pidin hulluks minema...vaid 40kmh kiiruse juures ujus neljaveoline nagu part tiigis ja mul läks vaja kõiki kunagi rallisprindis omandatud juhtimisvõtteid, et vähegi normaalse kiirusega sihtpunkti jõuda. Ei taha mõelda emadele, kes seda teed mööda pevad sügisel lapsi kooli või lasteaeda viima.

Juhan ütles ...

Ega üle 40 juba märjal sellisel teel ei sõidagi, kraabib põhjani rattad sisse - ehk siis kõige õudsam stsenaarium võib olla käivitunud - lihtsalt vilets Triigi-Ojasoo tee remonditi märjaga pea läbitamatuks!!!