23.12.10

Eesti esindus - rahvusliku puitmeene otsinguil



Alles see oli, kui Järvamaa arenduskeskuse korraldatud Järvamaa meenekonkursil ei antud välja kolme esimest auhinnalist kohta, kuna züriil ei tekkinud meeneid nähes "Vau" effekti. Nüüdseks on JAK saanud maakondlikute arenduskeskuste esikoha ja täie õigusega, sest visiteerides Tallinnas asuvat riiklikku tippmeenepoodi "Eesti esindus", ei tekkinud allakirjutajal seal isegi "WOW", "way cool" ega "OMG" effekti, või siiski?



Külmkapimagnetina müüakse seal isegi neid muttide-jänkudega-lugudega pildikesi.



Mis mind aga eriti huvitas, oli puumaterjali kasutus. Parimad lahendused tundusid olevat arendavad mängud kella, nööbiõmblemise ja paelasidumistemaatikaga. Mänguasjad on ilusad aga mitte käsitöö vaid CNC-freesi lahendused. Soojust ja personaalsust jääb puudu.



Kõiksugu köögi- ja nõutavaar on vägev. Ilusasti lihvitud kodumaised pehad, tüved ja väärkasvud. Seni Tallinnas saada olnud vaid universaal-universumi mööblipoes, aafrikast imporditud.



Tipp-puittoode paistis olevat mustast tammest venipudelialus.



Kes äritseb punase elavhõbedaga, selle iga sõrmelüli peab ehtima mustast tammest sõrmus.

Mida öelda kokkuvõtteks? Endine Apollo raamatupood on vägevate suurte ruumidega, müük paistab minevat, kõige heldemad kliendid olevat Moskvast, Viru tänava sommide kaader on rohkem vaataja kui ostja. Kaubavaliku osas on kodumaine käsitöö esindatud aga vajab paika loksumist nüansside osas - väiksematel laatadel on nähtud ka isikupärasemat ja põnevamat toodet aga siin on poepidajatel aega vaadata-katsedada, mida täpsemalt müüa ja kuidas serveerida et hiigelekletilistest saalidest saaks rahvuslike oskuste altar. Tubli ja julge üritus 5/5!

Kommentaare ei ole: