29.03.11

Kõu mõisad suvel 2011

Allakirjutaja osales 12. detsembril 2010 Kõue valla kultuurikalendri koostamise töökosolekul. Seal öeldi välja valla kultuuri-spordikomisjoni seisukoht, mis oli üheselt mõistetav: Harmi kool aastal 2011 Unustatud mõisate mängus ei osale. Igaks juhuks märkisin mõisamängu päevad Kõue 2011 kalendrisse, mille andsin välja väga limiteeritud koguses.

Komisjoni kahjuks aga mõisapäevad Harmis aastal 2011 toimuvad!

On aeg sündmuse toimumise päevad üle vaadata:



Juunis toimub mõisamäng 11. kuupäeval.



Juulis on mõisamäng 9,10 ja 30. Üheksandal toimub ilmselt ka Kiruvere Muinaslaager, millel on see aasta tõenäoliselt üks külastajatele avatud päev.

Võtikmetsa käsitööpäev on tõstetud 24. kuupäevale, see enam mõisapäevaga ei kattu.



Augustis on mõisapäev 6. ja 7.

20. Augustil toimub Aela külapäev, kus on muu tegevuse hulgas ka Aela reisijuhi esitlus. Kõue Külade Seltsi esindus on kindlasti platsis ka Kose Kihelkonnapäevade turul 27. augustil.

Mida mõisamäng endast kujutab? Harmi mõisa tulevad neil päevil kokku ümbruskonna kultuuri-, kunsti-, ajaloo- ja hariduslembelised vabad kodanikud ja panevad kompleksi kui kultuurikeskuse tööle. Toimuvad näitused, kontserdid, töötoad, peenete kookide maitsmised ja mõisapargis patseerimised. Peatselt tuleb lisainfot!

Siinkohal ülevaade Harmi mõisas kunagi toimunust Rahvusarhiivi fotobaasi kogude põhjal:



Rapla rajooni Harmi 7-klassilise Kooli õppekatseaed.



Rapla rajooni Harmi 7-klassilise Kooli õppekatseaed.



Rapla rajooni Harmi 7-klassilise Kooli õpilased kolhoosi abistamas.



Harju rajooni Harmi 8-klassilise kooli automudellismiringi juhendaja Aarne Toomi jälgib VIII klassi õpilase Erik Roometi automudeli detaili valmistamist.



Harju rajooni Harmi 8- klassilise Kooli automudellismiringi liikmed Urmas Männisalu (paremal) ja Marek Uustalu.



Harju rajooni Harmi 8- klassilise Kooli automudelismiringi juhendaja Aarne Toom ringi liikmetega.



Harju rajooni Harmi 8- klassilise Kooli tehnikaringi juhataja Aarne Toom valmistab sõiduks ette mootorsae Druzba baasil ehitatud aparaati Karlsson.



Harju rajooni Harmi 8- klassilise Kooli õpilane Sergei Tenno kooli tehnikaringi juhataja Aarne Toomi mootorsae Druzba baasil ehitatud aparaati Karlsson katsetamas.



Üks foto Äksi meiereist, kus asub Klaverite kants - võib oletada, et kohalikud kultuuriüritused võivad tulevikus saada tipptasemel klahvpillide häälestajaid või muud sorti muusikainstrumendiabi.

Kommentaare ei ole: