15.09.11

Maakondadevahelise koostöö puudumisest (Aela-Saueaugu teest)



See oli üle-eelmine talv, kui kirusin Väätsa vallavalitsust, sest eskordituna lumesaha ja Kõue abivallavanema saatel läbi Aela valla piirini leidsin Saueaugu teeotsa lahtilükkamata olevat (nii püsis see nädalaid). Vaid mõned hulljulged suutsid ennast Järvamaale läbi pressida, kinni oli tükk aega ka Vahastusse viiv tee. Tol korral pakkusin Kõue valla tunnuslauseks "Ela Nagu Kotis" ehk lõunapoole reisimiseks tuli teha paarikümnekilomeetrine ring.


Nüüdseks on olukord vastupidine. Kesk-eesti ääremaa - Järvamaa Väätsa vald on rajanud Harjumaa piirini uhke tee - peene killustikuga lumelükkamisruumiga, mahasõidukohtade, parklate, kahe veevõtukohaga tee mittekuhugi või siis ülikaunisse Taga-Aelasse.


Algab Kõue vald.



Ja edasi lähme juba tuntud lehma raa´d pidi, malts kasvab kahelt poolt üle tee kokku, kui keegi vastu sõidab tuleb bambusse keerata. Selline eksootiline tee, mida isegi Väätsast tasub vaatama tulla.

1 kommentaar:

Monika ütles ...

Rahvaarvult tundub Väätsa vald Kõue vallaga täiesti võrreldav (http://www.vaatsa.ee/?kat=1). Huvitav, kust siis sellised ressursid välja võluti, et see tee nii popiks teha; tee-ehitus ei ole ju odav lõbu. Aga hea teada, peaks minema oma silmaga vaatama.