20.06.08

Kohalik gootika

Leidsin vahepeal kaks silti: mõisakooli ja turismitalu oma. Sama autor?

fotod loo autor ja Võtikmetsa

Samasugune üldmulje kirjapildist, kuigi tähed üksikuna võttes erinevad. Sama on ka materjal (servamata lai höövelpruss) ja süvise värvimine tumeda õlivärviga. Võtikmetsa silt on muidugi ainult osa väga vingest eklektiliselt kompositsioonist, kus on kasutatud ka rauddetaile. Harmi koolipargis, kohtab jällegi sama tüüpi süvistust nii pingil kooli ees kui ka parkla siltidel. Draw by wire ehk range ettejoonistatud visand koos tähtede kopeerimisega kuskilt vanalt trükiselt aga on andnud tagasilöögi õ tähe katuse peal - selle on pidanud süvendaja ilmselt ise välja mõtlema.

Kui majapidamise silt on visuaalse identiteedina sama tähtis, nagu firmale logo, siis tekkis mul kaks mõtet:

1. Võiks kasutada mängulisemat/läbimõeldumat lahendust, kui pelgalt standardgootika (Kas mõnel kujundajal tuleb pähe firma logo mingis standardkirjas teha, ilma igasuguste ilustuste ja isikupäralisadeta? (jah, muidugi kahjuks tuleb.))

2. Kui firma logo peaks olema taandatav kahele värvitoonile (b/w) ja lihtsale vektorskeemile, et seda raskusteta tirazeerida saaks, siis majapidamise silt võib olla keerulisem, jällegi mängulisem, huvitavam, rohkem 3D. Samas annab ka igava lihtsustatud logo süvendada puule huvitavamalt, kui seda on sama asja laserprinterist emotsioonitult välja laskmine.

Üldiselt tuleb müts maha võtta mõlema sildi ees - tegemist on ilmse "kohaliku elukeskkonna rikastamise läbi visuaalse mõtestatuse" üritusega. Jõudu kõigile peremeestele, teostajatele ja teekäijatele.

Kommentaare ei ole: