09.12.08

Maamees - arvamusliider ja põline rikas?

Tere, Kahjuks sõitsime alles pühapäeval ja tõrjeürituski nurjus repellendi hangumise tõttu. Niisiis oleme kitsedele katnud talvise vitamiinirikka toidulaua. Ka Pria seekordsed metsatoetused on meetmetega mängitud suurfirmadele- kinnisvarametsadele ikka meie tubli Erametsaliidu juhtoinaste kaasabil. Kurb, et ausa talupoja terve mõistus hingleb Siberi avarustes või kujunes kolhoosikorra ühistöös rehepapluse sünonüümiks. Täna on Õnn leida eri põlvkondade mõttekaasalasi, kes hoolivad olnust. Kosutav Sinu blokki lugeda. Alternatiivid lisavad värskust ja värvi igapäevasele kampaanialikkusele. Peopiltidelt sain uudise, mis minu jaoks tõstab vallavanema armsalt auväärseks. Oleks tõesti tore kunagi tema pilli järgi tantsida, esialgu muidugi ühemõtteliselt.


Aitäh kirja eest, minumeelest on sügavalt Sinu enda viga, kui lööd kaasa mingis süsteemis, mis toimib põhimõttel rikas rikkamaks-vaene vaesemaks ja see, et Pria oma toetused oinastele jagas, näitab, et teenid vale isandat, ehk oled vale liidu liige, kuid kokkuvõtteks: kui oleksid ise pabereid krabistanud ja tinti nuusutanud, ei peaks praegu halisema vaid võiksid kasvõi seda va Pria sahisevat ulukitele ette sööta.

Minu tagasihoidlikud ettepanekud, et Sinu elu taas järjele saada:

Kõigepealt teavusta endale, kui palju Sa juba elanud oled, st. kui oled juba ca. poole elust prussakana koridore mööda roomand, on vaja saada inimeseks.

1. Lõpeta kõik seitsemenda järgu tegemised ja rabelemised linnas.
2. Müü maha ja jaga laiali kõik oma maine vara, mõttetu linna kinnisvara, kõik piirav pask.
3. Oma vanamehele, meesperele istu pähe ja lase kõigil teha sama, mis punktis 1 ja 2.
4. Osta telk, kevadel sea see üles oma lauda varemete ja kaevu juures.
5. Sügiseks oled meespere abil lauda varemetele palkmaja rajanud, kui tööjõudu jääb vajaka, võta miinimumpalga eest väljamaalt kinga saanud ehitaja.
6. Heal juhul saad sügisel katuselaastu minu käest.
7. Kui tuba soe ja linna heitgaasid hirmuunenägu minevikust, võiksid süveneda Järva Arengu Partnerite tegevusse: tegu on Leader programmi raames välja kutsutud Põhja-Järvamaa valdade ja Kõue valla majandusliku liiduga, mis jagab ja orgunnib Pria toetusi ise ja oma maade raames 2009-2013. Minumeelest sobiksid Sa alternatiivset metsaliitu-metsatoetusi orgunnima JAPi raames- näiteks oleks esmapilgul sobilik metsameede 1.2 (Kõva meede-maaelu-keskkond). Kui Sa vaatad JAPi piirkonna kaarti, siis on tegu Kõue metsadele analoogse maapiirkonnaga, kus arendamist jagub. Japi viimast üritust vaata siit. Peaasi, et pääsed mõtlemis/elamis/arenemisvõimet pärssivast linnakeskkonnast (vaata veel punktid 1-7).


Kommentaare ei ole: