27.04.09

Nähtud turismikaarte

Täna pildistasin Ardu külalistemaja ees asuvat turismikaarti - tegelikult vaatasin seda esimest korda; selgus, et see katab ida-harjumaad ning põhja-järvamaad, seega mürakas maalahmakas. Ilmselt suure ala katmisest tingituna on kaardil väljatoodu üsna valikuline - puuduvad näiteks mahajäetud põnevad paigad, rõhk on aktiivsetel ja töötavatel magnetitel, turistilõksudel. Kõue valla esindatud värk on üsna kesine - ära on toodud vaid Tartu maantee vahetus läheduses asuvad objektid, mõisaid pole ühtegi (ametlik turismiprogramm on praeguseks hakanud tööle Uue-Harmis):

Vaatasin kaarti analüüsivalt, millest shnitti võtta ning mida karta hetkel töös oleval Kõue turismikaardil - värvikoodid võiksid isegi paremini töötada, piltide liigendus on nigel, vaid sakraalehitised on grupeeritud kirdesse.

Üle tee asub gräffitivendade poolt vihatud Süda-kõrvemaa rattakaart, kuue valla koostöö. Kõuelt vaadatuna võiks siin olla rohkem radasid, näiteks Pala-Nõmmeri-Saarnakõrve, mõned head rajad ei mahu enam kõrvemaa sisse:

Kommentaare ei ole: