01.04.09

Teeme Ära 2009 pressikonverents, 3D scannimine, kesk-eesti Veneetsia, kõik ilma naljata

Üldiselt oli tänane Teeme ära pressikonverents IT kolledzis põnev, informatiivne, rahvarohke, isegi väga, aga veidi juba liiga suurele ringile ehk fookus hajus, ei olnud nii innustavat õhkkonda enam, kuid toimis siiski väga hästi.

Üks ürituse eesmärke on aidata poliitikuid, et nad saaksid aru, et on ka kodanikud, heidaksid oma ametnikukestad ning mõtleksid inimesena kaasa. Ei tohiks üldse öelda "nemad", see eristab.

Kummaline, et mingi hetk imbuvad kunagised konspiratsiooniteooriad avalikku arutellu ning kõik saavad aru, et nii ongi - see näitab, kui võltsettekujututustes me elame. Rainer Nõlvak tutvustab teooriat, mis näitab, et raha tähendab võlga, EEK on tagatud EUROga, EURO aga kanasitaga:

Otseühenduses oldi Obama kampaaniameistriga, kes kasutas oma osariigis miljonit vabatahtlikku, keskmine inimene annetas presidendi heaks kuskil nelikümmend taala. See ülekanne oli tõeline kultuuridevaheline konflikt. Peeter Jalakas küsis midagi tädi käest, see hakkas oma ettekaanet pidama, kuskil paarkümmend minutit ülikonsentreeritud kõnet, kõigest, mida ta Baracki heaks tegi, kuidas see toimis ning kuidas eestlased seda knõuhaud saaksid kasutada, paar korda ülekanne katkes ning ta hakkas peaaegu algusest peale oma kõne pidama. Saalis oli üks mees, kes küsis, miks poliitikud valetavad, miks Palmaru Sakala maha tõmbas ning puudega inimesed pinssi ei saanud, ta tahtis kohutavalt ka selle USA daami käest midagi küsida, aga ei saanud.

Konverentsil kohtusin Prontoga, kes 3D skänneri-printeri tehnoloogiat aretab. Ta pidi saama kasutada riista, millega kõiksugu kraami alates pisividinatest kuni maastikeni punktidena kirjedada saab. Tarkvara pool olla katsetusel, riistavara võimaldab teoreetiliselt skännida kuni kilomeetri kauguselt. Võta aga skänner Paetee vallitorni kaasa ja digiteeri kogu ümbritsev maastik sisse või mine mõne vareme juurde, millel kultuuriväärtus aga mis laguneb ning talleta see. Või tule iga aasta ning talleta asja kadu. 3D printimise poole pealt oli tal näidata üks prinditud plastikjupp, mis väga kõva oli. Olemas on 3D printer, mille väljundiks on vahast ese, metallikunstnikele, pabermassiprodukt, kõiksugu tehnoloogiaid, mis tulevikus kindlasti igapäevakasutuses nagu 2D printerid praegu. Kujuta ette, kui su Stihl 070 annab mingi julla otsad. Odavam, kui Ebayst tellides, on tellida selle julla 3D fail ning see ise välja printida! 3D skännimine-printimine on hetkel sellisel friigi faasis, et mind, kui vana kooli 3D guurut kampa saades võiks Pronto oma RapidAgendaga kohaliku turu hoobilt vallutada. Nõustusin esialgu osalema Koorti kitse skännimisel, jääge lainele!

Ning viimaks õnnestus mul koduteel niiviisi sulalägasse sisse sõita, et mootoripütid on vett täis. Eks homme vaatan, mis tehnoloogiat kasutan (imemisvoolik), et mootorile elu sisse puhuda.

1. aprilli nali juhtus aga kaks päeva tagasi, kui mulle helistati, ning arvati, et ma olen kuulus pottsepp ja geniaalne ahjulappija Juhan, kes ma muidugi ka teiste asjade kõrvalt olen. Mees konsulteeris minuga paarkümmend minutit, ahjuladumiseni (õnneks) ma ei jõudnud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teeme-teeme koduleht ei tööta, loodan et suurest osalushuvist lihtsalt umbes.
3D printer või 3D frees millega digi-mudel materjaliseerida maksab eestis u. 35 tuhhi.
Aga 3D skänner, vau, kujutan ette kuidas kõik need alfa, beeta ja gamma kiired mööda ymbrust kõnnivad
3D-Aero-skänn, teen endale hõbedast kaitserüü nagu caatri-tyypidel juba on , et mitte skännitud saada http://www.findance.com/kuvat/haastattelut/caater.jpg

Wader.

Rainer ütles ...

Nõlvaku ettekande mõistmiseks soovitan muidugi ise läbi vaadata Zeitgest Addendumi. Ehkki see ei pruugi ootuspäraselt mõjuda. Kes manipulatsioonitehnikatega veidi enam kokku puutunud, tõmbub mingil hetkel (ilmselt kusagil viimase veerandi peal) valvesse.