03.05.09

Maalemäe

Ehk Malema, Malevamäe - väekoht, Harjumaa lõunapoolseim kants, mis nime saanud seal kunagi asunud maleva järgi. Kui esimest korda Maalemäele sattud, võid puude vahelt paistma hakkavat põldu kõrgeks laastukatuseks pidada. Mägi on tõsiselt võimas, jalamil asub ilmselt kokkulükatud talukoht, seltsiks kuu ja raketid:

Saareväljal, mis on järgmine taluase maalemäest lõunas, on veel säilinud vundamendid, tegu on olnud võimsa taluga:

Saarevälja all saavad kokku Harju- Järva- ja Raplamaa, tee viib siit Väätsa valda, kus ootab järgmine taluase, minu poolt nimetu:

Tee Maalemäele ja edasigi on hetkel läbitav ilmselt ka autoga - eelistasin jalgratast.

2 kommentaari:

Monika ütles ...

Väga superlugemine need kohalikud ajalooteemad :) Ma kohtusin Alansi laadal ühe oma külabloogi lugejaga Valtu mailt, kes tegi märkuse, et kus meie bloogist kõik ajaloo teemad kadunud, et kas mul on huvi läinud. No ei ole! Ei ole olnud vaid aega ja jaksu praegu nii palju. Seda suurema mõnuga loen Sinu jutte :)
PS: see tee oli talvel ka autoga täiesti läbitav. Kui ükskord oli Tartu maanteel üks väga ränk liiklusõnnetus, saigi ära keeratud ning tuldud üle Nahkmetsa-Saueaegu-Aele kodu suunas.

Kadri ütles ...

ma sõidangi võimalusel alati mööda seda teed Paidesse. Kevadel on liiga pehme, siis ei soovitaks autoga minna, siis ei soovitaks jalgrattaga ka minna, aga muul ajal on hea, mõnus, rahulik kulgemine :)