10.06.09

Kirivalla kiigela

Subjektist ilmub pidevalt postitusi Alansi veebis, millelt võib imetleda tööhoos külaelanikke - kus, ning millega täpsemalt tegu on, ei saanud ma aru tänaseni, lõpuks julgesin Äksi-Kolu teelt pöörata Kirivalla küla vahele. Kirivalla kiigela näol on tegemist geniaalse lahendusega - vanale silohoidlale upitatakse peale sarikad ning varjualune on valmis - muidugi ei piirduta ainult sellega - ma arvan, kõiksugu grillid ja kümblustünnid tulevad hiljem sinna suurde avarasse katusealusesse juurde. Seinalahendus on palksaalung, üldse on kogu pooleli ehitis tõhusalt rats mõtlemist ja loomingurõõmu tulemust täis:

Kiigela kõrval on teine üllatus: üks ilusamaid, suuremaid, uhkemaid taluhäärbereid, mis siin kandis leida võib - vähe sellest, krundil on kaks kaevu, sepikoda, paar palkvaret (samuti kunagi uhked hooned olnud) ning mõned vundamendid. Häärber on seisus, et järgmine või ülejärgmine aasta ei pruugi enam sarikad vastu pidada, ehk aeg on kohe käed külge panna. Juhul, kui hoone omanikud ei ole mõelnud maja Kirivalla kandi rahvale seltsimajaks pakkuda, ei ole tegemist just teravamate pliiatsitega karbis.

8 kommentaari:

Hongmees ütles ...

Lahe idee ja teostus! Mind teevad sellised ühiselt ettevõetud asjad kadedaks. Mõtlen, et miks mina ei oska inimesi inspireerida? Nagu üks hiljuti saadetud kiri ühe teise küla elu kohta ütles, et "laulu-mänguselts on küll meil vallas olemas ja meie perest oleme mina, minu mees ja tütar kolmekesi seal tegevad." :)

Rohkem ei kiida, eks töö kiidab ise!

Juhan ütles ...

valus värk see valla laulu-mänguselts :(

Monika ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Juhan ütles ...

Selles keegi ei kahtle...

Tõnis Eensaar ütles ...

Tean kahte-kolme täpselt sarnast maja Tartu lähedal (või noh, ühte küll kahjuks enam ei ole). Neil väga sarnased sarika otsad, viilud ja akende asümmeetria, korstnate paigutus, samuti vundamendi sokli osa. Võibolla lihtsalt juhuslik kokkulangevus selle majaga siin. Aga mine tea, need Tartumaa majad olevat juttude järgi grupi saarlaste poolt kolmekümnendatel ehitatud. Äkki seegi - käekiri on küll sarnane!

Juhan ütles ...

Tere Tõnis, sel majatüübil on tõesti suurlinna mek man, isegi raudteeasula majad on tagasihoidlikumad.

Anonüümne ütles ...

Oi aegu ammuseid,olen selles majas kunagi elanud.

Monika ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.