02.08.09

Tootetest: Regio Eesti Lasteatlas, 2009

Regio Eesti Atlas, mis on välja kasvanud Regio teedeatlasest, on saanud omale väikse tütarväljaande - formaadilt, mõõtkavalt ja paksuselt sama, mis põhiväljaanne, vaid veidi paksema paberi peal ning kõrgema hinnaga. Kaanel soovitab toodet Lotte, kelle nime all võib väikestele vist ükskõik mis nodi pähe määrida (kuigi minupoolest võiks toode 100% Lottevaba olla) ning reklaamlause "Parim lasteatlas maailmas." Ütlen kohe ära, et viimane väide on ilmselt õige, vaatame aga enne, mille poolest lasteatlas suurte omast erineb.

Kõigepealt muidugi paistab lisadena välja kõiksugu kleepse, värvi ise pinda, kirevaid mänge ja mõistatusi, mis kindla peale lähevad lastele peale.



Põhiosa aluskaardiks on Regio teedeatlasest tuttav, veidi eredamate värvidega neutraale tava kaart, millel illustratsioonid, mis teevad tootest ainulaadse, unikaalse. Eraldi teema on pildikeste liiga range stiil ning nende valik - Kõue vallas on Ardu taga suur jurakas, mis lähemal vaatamisel osutub Ardu kiviaja mehe mälestusmärgiks. Palju kesk-Eestit on täiesti lage. Aga ikkagi on leitud üle Eestimaa huvitavat, mida kuvada. Ka linnakaartidel on väikesed pildid, vaid suuremate linnade detailkaardid on kaasas.





Palju rõhku on pandud teemakaartidele - Kõige-kõige Eesti, ehitised, muuseumid, matka- ja terviserajad, loomapargid, veekseskused ja seikluspargid annavad ammendavat infot.

Teekonnaleht on hästi õnnestunud:



Omaette sektsioon on tunne Eestit, mis annab mikroentsüklopeedia mõõdu välja.

Mahu poolest:



Hall algus, punane reisijuht, kollane kaardiosa, roheline linnad, sinine tunne eestit, hall lisad ja nimeloend.

Parim raamat lastele, kõva edasiarendusruum 4.75/5

Vaata ka Regio Eesti Atlase testi.

Kommentaare ei ole: