29.08.09

Valimisvanker veereb...

Üldiselt olen ma peitnud telefoni praeguseks ära, sest pidevalt helistatakse ja üritatakse mind kandideerima panna KOV valimistel. Arvata võib, et minu värbamine paneks liitlaste heaks tööle ka ühe väga tõhusa kohaliku propagandamasina-ajaveebi, S-veebi, mille ulatus on vaata et suurem, kui kohalikul vallalehel. Just ajaveebi neutraalsuse taotlus on põhjus, miks ma ilmselt ei kandideeri, põnev oleks muidugi potentsiaalsete oponentide pakkumine ka ära kuulata, kuigi telefon on praeguseks juba peidetud. Miks ma veel selle aasta valimised kandideerimata mööda tahan saata? Pean tunnistama, et ei ole praktiliselt kunagi valimas käinud. Trä-vallis elades oli võim liiga kauge, Järvamaal elasin ja töötasin erafirmas, kuhu kohalik poliitika praktiliselt ei jõudnud, kui vaid siis Roosna-Alliku vallavanema ja volikogu esimehe näol, kes mõisa käisid uudistamas. Kõuel olid viimased valimised verised, peksti ja vahetati värvi ka pärast tulemusi, Maalehe veergudelgi. Nii et, teritan sulge ja olen see hooaeg objektiivne, kogemus vaatlejana puudu, ehk kunagi vanemana üritan.

Valmisringkonnad Kõuel:

4 kommentaari:

Rainer ütles ...

Väga õige hoiak. Tuleb kuhjaga kasuks, et oma asja ajada ja mitte olla kellegi lõa otsas.

Juhan ütles ...

Tegelikult võib ka ju volikogus oma asja ning teiste asja ajada, aga minu puhul ajaksin seal ilmselt mingit hägusat mittekellegi asja. Teine aspekt on võim ja valitsemine üldisemalt, mis minumeelest vajaks suurt reformi, kellegi häälest, isegi KOV kohast jääb selle muutmiseks väheks. Aga see on juba suur omaette zeitgeist teema ja teooria :)

Anonüümne ütles ...

olgu KOV valimistega kuidas on, aga riigikogu valimistega seoses tähendab mittevalima minek, tulenevalt EV praegu kehtivast valimissüsteemist, oma hääle andmist enim hääli saanud erakonna ehk Keskerakonna kasuks. Mõtlev inimene seda ei tee;)

liivimaa rändur

Juhan ütles ...

ai-ai, Ansip ise kommib! Riigikogu valimistele läheks võibolla siis, kui töötaks Pronto poolt pakutud nullhääle andmine, ehk valid riigikokku tühja koha - pole kulutusi, ei nuuma tõbrast paksu, või siis selle edasiarendus by Juhan, et saad anda ühe poolt ja kaks vastuhäält - sellega oleks garanteeritud, et vihatuimad mollid pudrupaja juurest kindlalt eemal hoida! (Hakkan juba oma tuleviku programmi siin kuulutama!)