23.10.09

Kõue kaart(lukus)

Tänaõhtused versioonid ülal, homme - 24. okt. on võimalik elusuuruses kaarti näha ning sinna viimaseid parandusi teha Kõue Rahva Majas, peale seda märgin sinna veel Rõõsa parandused (MKA lehe asjus suhtlen otse Rõõsaga, seda enam ei avalda), Kiruvere laagri uuendus, paar küla ja talusilti juurde, tegijate nimistu, midagi veel üht teist üks Äksist ja teine Kanaverest, kolmas vbl. Järvamaalt ning lähebki järgmise nädala teisel poolel trükki!!!

Vanem tekst:

Reedel teen loodetavasti viimase välitöö antud projekti raames, Äksi-Kirivalla jäävad kindlasti marsruudi sisse, vaja pilte teha. Nädalavahetusel tegelen ilmselt aluskaardi tuunimisega, oleks ju hea vaadata, kus asfalt ja kus lahtise kattega tee, muid väikemaid asju ja puhastust vaja teostada. Nädala pärast kipub kujudus juba lukkus olema, nii et lugejal on viimased päeva aega parandusi teha ning veel mõni põnev koht või foto üles anda!!!

Kahel järgmisel nädalal ilmselt käesolevast ajaveebist suurt midagi peale Kõue valla kaardiprojekti silumise ning tagasiside partneritele ei leia, eesmärk on kaardi esitlusega maha saada novembri alguses Järvamaa Messil (kuidas oli messiatega võõral maal?) - projekti järgi oleks taies juba valmis pidanud olema, edasi sai lükatud asi tänu paljude koostööpartnerite hilisele aktiveerimisele ning oleks nadi olnud viimistlemata kaarti enne valimisi välja tuua - mõned paneelid oleks kindlasti logisenud ning poliitiline BS oleks asja saatnud. Võimalikuks saab kaardi hilisem valmimine tänu projektijuhi kirjutatud bufferkuule aasta lõpus, hea nõuanne ka teistele projektijuhtidele, kui peab arvestama boheemlasest kujundajaga, kes tahab tööb lõpmatult siluda.

Aga nüüd asja juurde. Kõige valminum (mitte aga lõplik, mõned asjad kooskõlastamata) kaardileht kujutab Ardut-Habajat. Siia on koondunud suurim osa ettevõtteid, teksti osas on aidanud põhiliselt Sirje Ardust ja Hille Habajalt. Seoses valimistega on antud ajaveebi külastatavus hüppeliselt tõusnud just kohalike inimeste näol, seoses anonüümsete kommentaaride taaslubamisega palun ka kõikidelt siinesinenud poliitliblikatelt tagasisidet Kõue valla kaardi osas - kus on kirjavigu, kus telefon valesti, misasi ei lähe mitte jne. Tõenäoliselt saab kaardi tiraazh olema hoopis suurem, kui algses projektis ning sellega seoses saavad paljud endale hilja novembris antud kaardi või kümme.

Nii... üle kuu aja uppisin üles ka kaardi põhiosa - sama moodi on siin veel mõned asjad lahtised, kooskõlastamata. Uuenenud on palju objekte, vallavälised värgid ja naabrid, kõiksugu sümboleid ja uurimist on juures. Lõpuks tegin ka ühtse Muinsuskaitse- ja pärandkultuuriobjektide nimistu, korralike reas numbritega, siinkohal veidi kirun, sest ümarlaudade, muu suhtluse käigus on Teie alandlikule kartograafile tekkinud aura, nagu propageeriksin kõiksugu unustuses varemeid ja mõtetut värki, lisaks ei ole saanud riigiettevõttest, kes pärankultuuri invertariseeris, korralikku nimekirja, mida ka mujalt leidnud ei ole - kogu see pärandkultuurivärk on nagu mingisuguse fänni oma rida, kusjuures maaameti ekraanilt reverse-engineeritud, aga lõpuks, on varsti olemas kaart, millel esimesena Kõue valla pärandkultuurobjektid - see on super argument! Samas tahaks teada, kas keegi on ette jõudnud ning on mingi piirkonna PK objektid 100% kusagil ära trükkinud. Praegu vaatan kaarti ning mõtlen, kas teha üks väga suur asjade ümbertõstmine...... umbes kümnes kord..........

Lisan praegu külaliikumise lehe, kuna veerud olid väga ebaprofessionaalselt valesti tõmmatud, tegin need õigeks ning ruumi tuli juurde! Paar kirja saadan kohe laiali asjade kohta, mis veel kajastamata. Nüüd aga palve lugejale: kirjavead, trükivead, jama jutt, mis võiks veel olla, mille foto veel lisada - ruumi veel veidi on. Mis on dominant kuskil külas, kus on maamärk? Paar päeva aega veel huvitavat üles anda!!!

14 kommentaari:

Monika ütles ...

Kõue Varahaldus peaks olema sihtasutus (lühend SA), mitte MTÜ. Muidu peen töö. Saab ise ka kõvasti targemaks, mis meil siin ettevõtluse vallas toimub.

MART ütles ...

Sooviks ekskursiooni JuKoTeci
3D freeside maailma.

Juhan ütles ...

Helista numbril ja küsi... tee reportaaz kaaaa

Kadri ütles ...

Mina ei saa seda kribu kuidagi loetud. Suurendada nagu ka hästi ei anna. Muidu ma võiksin keeletoimetaja/korrektori pilgu tekstidele peale visata...

Juhan ütles ...

teine ja kolmas on tõesti millegipärast kribuks läinud, uurin asja...

Juhan ütles ...

Külade osa, kus kõige rohkem teksti nüüd kaheks pildiks jaotatud - pole enam kribu.

Unknown ütles ...

Ma ei saa nagu aru. A. H. Tammsaare muuseum küll Kõue vallas ei asu. Kaadilt vaadates jääb nagu mulje, et on.

Unknown ütles ...

...ja Rava külas saab tennist mängida? ei teadnudki enne, väärt kaart.

Monika ütles ...

Tja, mulle rääkis üks tuttav Tallinnas, et tema tuttav oli ehitanud Kõue valda eurorahadega uhked tenniseväljakud. Ma ei osanud ka midagi arvata, nüüd siis saab tarkust, et Ravas. Kanaveres - Kirivalla naaberkülas - peaks olema üks põnev vibulaskmiskoht, tea kas see mahuks ka veel kaardiservale? Kui kaardi eesmärk on mh ka reklaamida, mida saab üks turist siinkandis ette võtta, et siin pikemalt peatuks, oleks ehk kohane.

Juhan ütles ...

Albu nurk on tõesti veel toores, lootus on, et Järvamaa partner veidi teeb sinna midagi, siis teen asja lõpuks selgemaks seal.

Kanavere vibu võiks kirjutada noole alla, googeldasin, aga ei leidnud, on ikka tegev asi?

Juhan ütles ...

Viimased arengud: Küladekirjelduste osa parandatud tänu Kadrile, tühi ruum peaaegu otsas, kõik kaardid uuendatud, nüüd veidi välitööd ning kõik see läheb õhtupoole üles, kaarti ilmselt viimane kord enne trükkiminekut võimalus näha ja parandada laupäeval KRMajas!

Rõõsalt ootan veel inffi, kirjutasin sinna.

Riin ütles ...

Tere. Ütleksin selle Rõõsa küla jutukese kohta seda, et äkki on võimalik ära võtta need punktid 7;mnt;3 tagant. Siis oleks grammatiliselt korrektne.Veel väike täpsustus suure kaardi kohta. Punkt 89(Kalmistu "Risumägi") tuleks tõsta üles poole üle tee. :)

Unknown ütles ...

Kanavere vibuga on asi klaaritud, ta oli juba saatnud ise materjalid Annelyle ning loodetavasti on need juba Sinule laekunud :)

NB: Palun lisada Alansi külale selline jutt, vajadusel võid sõnastust ise parandada: Alansi külas on sündinud Riigikohtu esimees (alates 2004 kuni tänaseni) ning endine sise- ja justiitsminister Märt Rask.

Selle kohta tuleb põhjalikum jutt ka meie veebi, loodetavasti veel täna :)

Juhan ütles ...

viimases versioonis, mis praegu KRM üleval, on vibu juba peal. Alansile vaatan, mille arvelt lisada.