31.10.09

Top 15 asja, mis Kõue kaardist välja jäid

Veel üks põhjus, miks ma projektijuhiks ei sobi - kui Kõue kaardiprojekt oleks olnud allakirjutanu juhtida, valminuks see kusagil 2010 kevadel, kui just EAS metsaläinud projektide toimkond mind selleks ajaks ära koristanud poleks. Vaatame nüüd neid featuure, mida võib järgmise kaardiversiooni peal näha, juhul, kui järeltrükk kunagi toimub.

1. Rabava matkaküla uuendatud kaart

Mul oli valida, kas Vetepere partneri kaarti mitte uuendada või lükata kaardi esitlus Järvamaa messi esimeselt päevalt edasi. Valisin esimese variandi. Väga kahju.



2. Uue Tallinna-Tartu maantee trass

Asi, mis huvitab kaardi olulist sihtgruppi tõenäoliselt kõige rohkem, kusjuures featuur oli olemas kevadel 2008 esitletud kaardiprojekti ideeversioonis (punane triip):



3. Habaja mõisaansambli 3D akvarell

Kuna Habaja mõisa peahoone ei ole teab mis esinduslik, kuigi ansambel on valla täiuslikum, oli plaan mudeldada ning hiljem akvarellidega järeltöödelda vaade, kus terve kompleks peal. Antud tehnoloogiat olen kasutanud Triigi ja Preedi mõisa, Kõue küla ja Paide linnaväljaku peal. Minu 3D akvarellid on erakogudes Kosel, mitmes kohas Paides sh. linnavalitsuses, Nahkanuil. Kui Habaja meestel Villyl või Juril oleks tõsine soov oma elutoas või kuskil mujal ajalooline mõisaansambli vaade üles riputada, annaks selle taiese loomisest allakirjutanuga rääkida, saaks vaate koopiaid ka mujal kasutada - teeb paremat pee-erri Habajale, kui poolenisti segipekstud peahoone.

Tõenäoliselt võiks selle tööga hakkama saada ka Habajal registreeritud JukoTec, kuigi valmis vaate post-protsessingut akvarellitehnikas tuleks ikkagi allakirjutanult sisse osta.

4. Ehitusaastaga kivid hoonetel

Kõikide muude tahutud kivide, mis kaardile läksid, jäi üle palju peamiselt 19. saj. lõpu klombitud ehituskivide pilte aastaarvudega.

5. Paunküla veehoidla väikeste saarte nimed (tata-aasu, püksisääresaared jne.)

6. Mägede markeering kriipsukestega, mis risti samakõrgusjoontega - aastasadu vana süsteem, mis taalelustatud uues "Regios"

7. Dracula (vaata postituse allpool kirjatüüpi kaardil) või pseudo-art-deco stiilis tiitel - trükki läks tavalise kirjaga. Dracula stiilis valla kirja olen kasutanud ametlikel Triigi blankettidel.

8. Kirjanduse loetelu Kõue kandi kohta, tegelikult oleks see kopeerinud väikesetiraazilises trükises "Kõue" avaldatud nimistut.

9. Pärandkultuuri täielik nimistu koos õigete koodidega. Ei õnnestunud hankida ametist, kes neid invertariseeris.

10. Crosslinking erinevate märkide vahel, mis tähistavad samu objekte.

11. Lisa koostööpartnerid Kose vallast, Järvamaalt, Raplamaalt. Üht-teist läks kaardile ka, eks vaadake ise nädala pärast, kuhugi nurka oleks võinud ju panna noolega Mäo poole "Põhjaka söögikoht, Eesti esirestoran, avatakse 2010".

12. Ajalooliste kaartide osaline interpoleerimine põhikaardiga. Olemas oli see algversioonis "Dracula".

13. Ajalooline Kose kihelkonna ja Järvamaa piirid. Selle puudumisest on mul kõige kurvem meel.

14. Mõisate saksa/rootsi/venekeelsed nimed

15. Valla tunnuslause. Ilmselt ei saanud veel valitud ka.


Kokkuvõtteks võib öelda, et hea, et niigi läits, kasvõi võrreldes 2008 alguse ja 2009 keskpaiga kaarti trükki läinud versiooniga. Vaadake ise:

Kaardiprojekt, mille esitasin Jänedal kevadel 2008, kogukonnaliidrite, projektijuhtimise (valmis antud projekti kondikava ja veendumus, et allakirjutanust pole projektijuhti) ja turunduse koolituse ühiseks lõputööks, tänud Järva Arengu Partneritele, kelle abiga toimub nädala pärast ka valmis kaardi esitlus:



Siin juba maa-ameti vana aluskaardi peal juunis 2009 - palju asju peal, kuid grupeerimata:



Peaaegu lõplik trükiversioon (päris viimast ei viitsi konvertida), esitlus 6.11.2009 Järvamaa messil:

3 kommentaari:

MART ütles ...

Dracula shrift oleks küll äge ja jõuline olnud, aga lõpeks läks ikka tava Arial või ?

MART ütles ...

Kuidas ise lõpptulemusega rahul oled?

Juhan ütles ...

Kas just päris ariaal läks aga umbes nii jah, mitte jõuline ja originaalne, lõpptulemuse kohta ytlen sõna, kui trykist välja tuleb - kuna pikka aega polnd trykiettevalmistust teinud, tuli veidi A poole kvaliteedis alla anda, kuna ei evinud korralikku pdf distillerit - eks trykiprofid saavad veidi norida, muidu peaks tulema enam-vähem kvaliteetne.