30.10.09

Triigi vald annab võimu Kõue vallale üle

S ajaveeb õnnitleb Kõue vallavolikogu uut esimeest Juri Kovalevskit! Nõuab suurt tahet kandideerida, valitud saada ning volikogu juhatama hakata. Mida ma olen siin ennist kirjutanud Juri sobivuse kohta antud ametipostile, võime lugeda kandidaatide sõbralikuks valimiseelseks karastamiseks - mees on auga kadalipu läbinud ja valmis ametit kandma. Miks Juri sobib volikogu juhtima? Tegemist on ilmselt kõrgeimat lisaväärtust loova kohalikus vallas registreeritud tehnoloogiafirma omanikuga (mingi globaalse brändi kohaliku peadirektori ameti kohta ei oska midagi juurde lisada). Koostöö Tiigrihüppe SAga haridusvaldkonnas on teine oluline kogemus. Juri vahetas välja Toivo, Ojasoo poisi. Mida ma endisest volikogu esimehest teadsin? Eriti palju midagi, olin teda näinud nädala pärast valitava vallavanema vanaisa juures piima laskmas, sealsamas Kõu külas paaril üritusel. Aga Ojasoo on endiselt tugev - volikogu aseesimeheks valiti Lauri Ligi - hetkel veel pigem suur teoreetik, aga igati lootustandev tüüp. Seega võime öelda, et saame geograafiliselt korrektse esinduse:

Vallavanem Ardust (Koselt) - suurim küla
Volikogu esimees Habajalt - teiseks suurim küla
Volikogu aseesimees Ojasoolt - kolmandaks suurim küla

Muutus on uue volikogu nimi, kuigi praktilises elus kujuneb see pinevaks tööks - kui valla sissetulekuid ei suudeta suurendada, liidetakse vald kas siis Kose, Järvamaa või transendentaalsusega.

Triigi kirjutaja peab tunnistama, et nüüd on vähemalt neljaks-viieks aatsaks kov valmiste teemad kindlalt need, millele käesolevas ajaveebis kindlasti lisa ei tule. Võim ja epitsenter on jälle Ardu küla-vallakeskus ning Triigi saab talveunne uinuda või elu- ja kunstiliste teemadega edasi laveerida.

Uus Kõue volikogu ja vallavalitsus saavad allakirjutanu poolt peatselt paki Kõue valla kaarte, mis kujunduse, kontseptsiooni ja lahenduse poolest teevad Kõuest Eesti mustervalla. Sama eesmärgi hoidmist oodatakse lähiaastatel ka Ardust. Head 100 päeva sisseelamist!

Kommentaare ei ole: