25.01.10

"Päike kuldab Kõue kuma"

Tuli sellist tagasisidet:

vaadates eriliselt pakaselisel nädalavahetusel karget koidukuma tuli mulle meelde, et Kõuel vallas valiti mingi tunnuslaus:

Kõue vald valis tunnuslause
13. novembril 2009 toimunud valitsuse istungil kinnitati kodulehel toimunud hääletuse põhjal Kõue valla tunnuslauseks "Päike kuldab Kõue kuma".

Et siis Sina kui kohaliku turismiinfo ja mainekujunduse arvamusliider, kuidas kommenteerid? Kas on ka infot, kes on autor ja mida on laiemalt selle lausega silmas peetud?
Mul endal jääb loovast mõtlemisest vist sutsu väheseks. Takerdun sõnade taha. Kõu kui pikne ei kuma selliselt, et päike selle kuma kuidagi kuldama saaks. Pealegi on Kõue kirjutatud ka suure tähenda, mille tulemusena ma saan aru, et on mõeldud, et Kõue vald kui selline kumab, kui päike teda kuldab. Aga mis mõttes päike ja mis mõttes kuldab ja mis mõttes siis ka kumab??

JS kommentaar:

Väga raske on tõesti seda ette kujutada, aga ilu peitub siin sõnademängus, sisu on teisejärguline või üldse võimatu. Minu pakutud tunnuslause oli "maakoht Harjumaal" mis peaks iseloomustama siinset puutumata loodust, asustushõredust, pärandkultuuri rikkust kui ka ligidust pealinnaga.

3 kommentaari:

Sirje ütles ...

Tere.
Olen Sirje Kautsaar ja selle tunnuslause väljapakkuja.
Milles siis sõnade tagamõte: ikka selles, et just nimelt päike kuldab Kõue kuma - päike (positiivsus) kuldab (toob esile) Kõue (valla) kuma (aimatava/nähtava/käega katsutava ilu/väärtused), mis meid igapäevaselt kaunistab. Olen nõus kõigi nende JS sõnadega, mis kirjeldavad Kõue valda. Kes soovib, võib ka niimoodi sellele mõelda, see ei ole sugugi vale. Mind viis sellele mõttele Väikese Printsi sõnad: "Tähtis on silmale nähtamatu".
Kui see lause kinnitati, siis oli põhjuseks ilmselt positiivne sõnum selle lause poolt - see oligi peamine minu poolt pakutud Kõue valla tunnuslauseks - positiivsus. Pilvede tagant tuleb ükskord ikka päike välja!
Päikest kõigile!

Juhan ütles ...

Tänud tagasiside eest, seda oleks võinud lugeda KKuulutajast, kui tunnuslause välja hõigati.

Monika ütles ...

Vaat mis põnev lugu :) Ikka hea teada, mida selle lause all silmas peeti. Hea ise teada ja hea teistele seletada. Ja siiralt südamesooja toov stoori sis :)
Ja JS - saad kinnitust siis sellele, et Sinu ajaveeb ja mitte KK on ikkagi see koht, kus asjade tegelik tõde selgub :D