20.01.10

Triigi algkooli kroonikaraamat on on-line!



Kui eelevatel talvedel on Kosel elav, Triigi Maasikamäel sündinud ja noorusaja Palal mööda saatnud Aksel Orasi kirjutanud kohaliku koduloo tippteoseid "Sammalduvail radadel (Hier ruht ein Herr)" (Otto Kotzebue ja Ravila Peter Mannteuffeli lugu), Eesti Rahva Muuseumi poolt hinnatud poeemi "Seitse Paari Musti Härgi", Pala küla ajaloo koos Tallinna Linnaarhiivi Hagemeistrite fondis leiduva Pala küla revisjoni tõlgetega, mis on lühendatult ilmunud külaraamatu-vihiku sarjas ning veel palju-palju põnevat, siis 2010 on valminud 1:1 ärakiri Pedagoogikaajaloomuuseumis asuvast Triigi algkooli kroonikaraamatust. Esialgu olen selle riputanud ühes tükis bloggeri serverisse, lootusega, et sealt suudetakse välja guugeldada oma esivanemaid ja sugulasi - trend, mis on tõusuteel google analyticsit jälgides.

Kroonikaraamatus on sissekanded alates 1926. aastast, kirjeldades kooli päris algust - alates 1870. - kroonika lõppeb ootamatult 1968/1969 õppeaastaga, kuigi kooli sulgemiseni on jäänud siis veel kuus aastat.

Google otsimootor peaks perspektiivis raamatule juhatama kõik otsingud, mis sisaldavad seal leiduvaid nimesid - paraku vaid neid, kes on Triigi kooli lõpetanud. Kes vahepeal kooli vahetas või koolis käimisest loobus, nende nimesid raamatus ei ole - antud ajaloolise kooli õpilasraamat võib leiduda veel kusagil arhiivis aga võibolla on vajunud unustusse enne digitaliseerimist.


Head lugemist:

Triigi algkooli kroonikaraamat



Lõppu mõned ajaleheväljalõiked Ardu kooli ajaloost, ka Korteni maja sõpradele. Ardu kool on vahepeal asunud ka Silmsis!:





Kommentaare ei ole: