22.04.10

Mobiilpositsioneerimine turismiplaneerimises I/II - Positiumi ettekanne Koigi mõisas 14.4.2010

Positium on saanud enda valdusse tõsised "Big Brother is watching you" andmed ehk kõikide EMT klientide anonümeeritud asukohad viimastel aastatel, lisaks väljamaa SIM kaartide omad samas võrgus. Need andmed on tõhusad ka turismiplaneerimises - kavalad algoritmid saavad aru moblaomanike töised (perioodilised) käigud ja lahutavad need planeerimatutest, saades ringkäigud, mis kvalifitseeruvad turismirännakutena.



Sise- ja välisturistid. 1% Eestis ringlevatest turistidest on pärit Järvamaalt, samas Harjumaa tüüpe on ligi pool Eestit täis. Välisturistidest on Soome ligi poolega esikohal, Läti teisel, edasi Rootsi, Saksa, Leedu. See statistika meeldis Eivere krahv Jannele, kes soovitas kõik jaosmaterjalid kindlasti soomekeelseks dubleerida.



Näide andmetele sisu andmisest ehk mistõttu välisturist Viljandisse sattus.



Päris põnev skeem Raplamaalt välja- ja sissesõitvate (suht sarnased?) inimeste teekondadest ja Raplamaa igapäeva siserändest.



Turism on meil hooajaline ja sõltub paljuski ümbruskonnas toimuvast ehk mõned korrad aastas on kidlasti kõik majutuskohad täis, enamus ajast tühjad. Kanepi valla tellitud uuringust selgub, mis välisturiste kokku toob (anomaaliatega).



Siinkohal üks graafik, mis näitab teaduse a priori absurdsust ehk vaid EMTlt saadud data võrreldes majutusasutustega annab korrelatsiooniks 0.99! Reklaamitrikk või juhus?



Sain ürituselt demoaccounti Positiumi Baromeetrile ehk loo teises osas teen väikse analüüsi Järvamaa, Kose ja Kõue valla andmetest, nii palju, kui neid mulle võimaldati.

Kommentaare ei ole: