20.05.10

Kooli kiirtest: Aruküla Vaba Waldorfkool



Õppeaasta on lõpule jõudmas, uus peatselt algamas ja järjest rohkem lapsevanemaid otsivad oma võsukestele kohti kus rahulikult, sobivas raamistikus ja õhkkonnas, asjalike õppe- ja kasvatusspetsialistide käte all areneda, uusi oskusi luua ja viletsaid harjumusi välja juurida. Alternatiivpedagookika on tulnud, et jääda, kuna traditsionaalne kool ei jõua kaasas käia laste arengu arengukiirusega - ekperimentaalsete koolide seas leidub pikkade traditsioonidega, läänest imporditud pedagookikasüsteeme, millest Waldorfkoole Eestis nüüdseks kokku kuus.

Arukülas sai käidud ekskursioonil - kellele Waldorfsuund midagi ei ütle, ei hakka pikemalt lahti seletama kui et õpitakse läbi rõõmsate värvide, ilma aja- ja konkurentsitaagata, inimlikult, kuid waldorflike käskude-keeldude-soovituste kohaselt. Pooled õpilased on kohalikud, pooled kokku tulnud hea hariduse pärast.

Kooli plussid:

Ilus mõisakool, lastevanemate vaikimisi kaasamine kooli remonti ja muusse.
Hea asukoht Tallinna lähedal.
Väike õppemaks (alla tonni).
Üldarendav, integraalne metoodika.
Enesetealikud õpetajad.
Vana testament, Kreeka ja Rooma müüdid, palju üldkultuurilist õppekavas.

Kooli miinused:

Võidakse serveerida ebateaduslikke, dogmaatilisi? tõdesid (looduses eksisteerib kõver- ja sirgjoon).
Eesti mütoloogia põhineb Kalevipojal.
Ainult naisõpetajad.



Postituse fotod kujutavad ühe kohaliku kooli ruumijaotust ja pargi plaani (kuna ma ei saa kummik-mobiiltelefonist vastavaid fotosid kätte) - kooli, mis võiks kunagi sama tegija (pooled õpilased käivad mujalt kokku) olla.

Kommentaare ei ole: