09.12.10

Lumeolud Kõue-Triigil - VALLAS ERIOLUKORD



Kui lumelükkajad öö ootsa tööd teevad, võiks isegi võimalik olla reedel, 10. detsembril kuhugi liikuda. Mõni tund peale lahtilükkamist on Kõue tee Triigil korralike vaalude all aga nähtav tänu teeservadesse lükatud vallide abile. Samas on enamus majapidamisi, mis suurematest kohalikest teedest eemal juba isoleeritud. Mis Kõuest edasi Virla poole jääb - tõenäoliselt lähevad teeolud veel viletsamaks.



Parema operatiivkanali puudumisel kohalikele lumeoludele võib postitada teeolude-lükkamiste kirjeldused ja suuremad sulud sellelesamale loole kommetaaridena.

Ülal tänane vana vallamaja Raval, all linnumägi Kukepalal.

10.12.2010 Kõue valla kodulehelt:

Seoses raskete ilmastikutingimustega ja Päästeameti soovitusel otsutas Kõue Vallavalitsus kuulutada vallas välja erakorralise olukorra.
Täna toimub õppetöö lasteaedades, koolid on aga lumeolude tõttu suletud ja õppetöö ei toimu. Vallabuss täna ei sõida.
Anname teada lumetõrje teostajatest vallas:

Kõue ja Habaja piirkonnas lükkab teid Kõrgemäe Agro OÜ (lisaks ka Pala tee) - 53267250
Ardu piirkonnas (osalt ka Nõmmeri küla) Fourer OÜ – 53456465
Riigiteedel riik ja valla poolt Reix Kallur OÜ – 56471476 (lükkab lund ka Saarnakõrve ja Vanamõisa külas)
Paunküla piirkonnas (Paunküla, Laane, Silmsi, Puusepa, Sae, Kautla) FIE Kalle Domberg - 53425284

14 kommentaari:

Juhan ütles ...

10. dets. hommikune info: Koolibuss polevat saanud Tartu maanteele, mistõttu täna jääb Harmi kool suletuks.

Juhan ütles ...

ardu ja pool triigit elektrita, k6ue kylas on. Teed enamuses umbes.

Kadri Kajast ütles ...

Defenderi ja labida abil õnnestus poolel perel linna pääseda, näis kas koju ka.
Aga sajandi uudis on see, et elekter oli ära ainult öösel paar tundi. Praegu küll totaalselt lumevangis, aga mõnulen elektri käes, mis kole :)
Ja teade valla kodukalt: Seoses raskete ilmastikutingimustega ja Päästeameti soovitusel otsustas Kõue Vallavalitsus kuulutada vallas välja erakorralise olukorra.
Vastupidamist!

Juhan ütles ...

Triigil elekter tagasi, sahka nähtud riigiteel Silmsi-Rava-Triigi-Ojasoo, Kõue tee Triigil kuni meetriste vaalude all, üksikud inimesed ronivad üle. Teed majapidamisteni valdavalt 1-2 m vaalude all.

Kylamees ütles ...

Räägime eriolukorrast, kuid põhus on pigem selles,et lumelükkamine on tänavu puudulikult organiseeritud. Kas ikka üks inimene on suutline hoidma lahti kõik teed, kus varematel aastatel töötas 3-4 traktorit. Tulemus ongi käes, nimelt eriline on see, et Harmi kool jäi suletuks. See on tõesti harukordne juhus,mida ei ole ilmselt kunagi varem juhtunud lume lükkamatuse ja organiseerimatuse tõttu. Lume kogus ei olnud siin kandis midagi erilist ja neid tasaselt täis tuisanud teid on nähtud varasematel aastatel korduvalt.

Kylamees ütles ...

Enda õigustuseks on muidugi lihtne välja kuulutada eriolukord. Kuid tegelikult on tegemist asjatundmatu organiseerimatusega. Lumeolud ei olnud siinses kandis midagi erilist, kuna selliseid tasaselt täis tuisanud teid on olnud varasematel aastatel korduvalt, ka palju kõrgemate vallidega teedel. Kuid seda, et ei suudeta põhilisi valla teid lahti saada, et tuleb Harmi kool lume tõttu kinni jätta, ei ole ilmselt kunagi varm juhtunud. Pole ka ime, kui üks traktor on pandud lükkama ala, mida varasematel aastatel lükkas 3-4 traktorit. Jääme põnevusega ootama, mida see talv meile toob.

Juhan ütles ...

Kinni olid kaks valla kooli, kolmas, Kõue kool, töötab homme, laupäeval tõrgeteta.

Ma ei tea täpselt, kes selle otsuse vastu võttis aga see on põhjendatud, kuna kaugemalt kandi õpilased ja personal ei saanud kohale ning valla bussi hommikul välja ei aetud.

Samuti ma ei oska öelda, kas 3-4 sahka alates neljapäeva õhtust töötades oleks vajalikud teed lahti hoidnud, aga vbl. oleks. Eriolukord tuli valla kodulehele alates reede lõunast.

Keegi võiks ära seletada, mis see "eriolukord" tähendab, kas seda, et lihtsalt suur jama majas või on mingeid muid nüansse või tegevuskavasid peale kõigi kodus passimise ning selleks, et külateid hakataks lükatama, kas tuleb eriolukord tühistada?

Eerik Kross ütles ...

Esimest korda jäi Triigi mõisa restaureerimistöödel tööpäev ära, sest mehed ei suutnud mõisani välja murda. Kui keegi sealt mööda satub võiks vaadata, mis lumi katusega teinud on.

Juhan ütles ...

Külavaheteed peaksid praeguseks puhtad olema, teed majapidamisteni veel mitte. Sean ennast ringkäigule.

Juhan ütles ...

Paistab, et mõisa katus pole kahjustada saanud, täna mehed nii peahoone kui tööhobustetalli otsas. Juurdepääs lahti mõlema hoone ette.

Kõuelt edasi Pala ja Virla poole juurdepääsuteid kinni, samuti Triigil. Ardu pidi ka suht umbes olema.

Kadri ütles ...

Katja jõudis traktor täna veerand tundi tagasi :)

Juhan ütles ...

Pühapäev, 12. detsember. Kõuel-Kosel on lisandunud 20 cm lund. Tuiskab, teid lükatakse.

Monika ütles ...

täna jälle korralik pinnatuisk, ennelõunal 10.30 paiku oli äksi kolu teel kanaveres vaid üks rida sõidetav, vallid samas ligi autokatusekõrgused.

muide, virlas olevat mitmel päeval järjest hunte nähtud. paksu lume tõttu pidavat nad hea meelega tee peal kõndima.

Juhan ütles ...

Hundijuttu kuulsin ka juba paar nädalat tagasi, olla lambaid murtud.