31.12.08

Jakobsoni horoskoop 2009. aastaks


Kujutis Wikipediast

Hea ajaveebi külastaja, kirjutan just sellel aadressil mõned read, sest olen kindel, et leian endale siit tänuväärse lugeja. Nagu on see alati olnud, manipuleerib rahvast nii kauka jumal, linna võltstuled, väärõpetused, -ismid kui ka viina kurat, seega tuleb mul oma õpetust jagada inimestega, kes mainitud ikete all ägavad või siis veidike, kassipoja moodi oma rähmaseid silmi avama hakkavad. Manipulaatoritel on õnnestunud rahvas jagada ühtpidi kaheks ja teistpidi kolmeks, seega maatriksisse panduna saame kuute moodi elutunnetusi.

Ühiskonna lõhestab kaheks algaval aastal valmiv võidusammas, mis sümboliseerib mõistuse võitu mateeria ja rumaluse üle. Lõpuks saab Tallinn, laipadele rajatud iidne võitluste kants omale väärika ristisamba, tänapäevase, mitte enam kivist või rauast vaid reklaamtuledest, mis kõneleb selle kaduva linna keelt - tühjuse, kauguse, kristalne sära kinnitab igale vaatajale: kui Sa oled minu raadiuses, siis Sa kas allud mulle, jätkad zombina rännakuid linna labürintides, magistraalidel, kulutad oma surevat kere ja vead oma risti linna teenistuses, veeretad oma kopikat ja hingad vabastavat heitgaasi. Või tähendab see sammas: vana ühiskond, linn, Tallinn on surnud, aeg on tõusta haigevoodist ja minna linnast, sellest kammitsevast kantsist ja pseudotegevustest ära, kaugele, risti raadiusest ja linnatulede kumast eemale, juurte, praktilise tegevuse, tõeliselt vajaliku, maaelu rüppe.

Kolmeks jaotab rahva meedia, ma pean silmas inimesi, kes tarbivad meediat ning neid on enamus, alustame kõige masendavamatest, primitiivsematest, ütleme poolinimesest:

1. "Meedia näitab kõike liiga mustades toonides, võiks midagi head ka rääkida"

Mis mul sellise suhtumise peale kosta on? Inimene peegeldab arusaamisi ikka enda järgi, kui meedia, kes on lõpuks aru saanud, et Rootsi laenurahadele, USA rahamasinale ja teiste riikide okupeerimisele, Eesti kunagisele odavale tööjõule ja üldse mullile rajatud majanduse aeg on möödas ning seda on kõige teravamalt tunda Tallinnas - buumide ja mullide, hummerite ja limusiinide globaalses päälinnas, siis sedasorti inimene ei suuda seda ju uskuda, arvab, et see on väga negatiivne, kui keegi ütleb, nagu ütles juba aastaid tagasi Hardo Pajula: "rahamass hakkab maailmas kokku kuivama." Sellega tuleb leppida lõpetada kõik mõtetud rahmeldamised nagu globaalsete toodete reklaamindus, liigkasuvõtmine, riigi kulul sügamine, põllulappidele uusarenduste ehitamine, muu õhu müümine, sest kui ise ei saa aru, et mõtetusega tegeled, siis on pauk ja krahh kiire tulema. Kusjuures mul on juba plaanid olemas kõikide linnas töötuks jäävate inimeste ümberasustemiseks linna lähivaldadesse, tuleb teha väike maareform ja igale mõttetule linnainimesele jagada hektarike maad, kuhu ta oma muldonni ja peenramaa rajada saaks. Kui elatada ennast oma peenramaast, ei ole sul vaja ei ühistransporti, meelelehutust, kovad ära tõved ja kaob ära vajadus arstiabi järele. Peale üht aastat edukat maaharimist tuleb inimestele anda kolm tibupoega, lehm, lammas, või siga.

2. "Eesti on ikkagi väga äge riik ja kõik läheb hästi"

Väga õige ütelus, nii on. Juhul, kui niimoodi arvaja tegeleb ikkagi kuidagi õhumüümisega, tuleb tal maale elama minna ja ennast seal ära elatada. Ainlt sel juhul läheb kõik hästi.

3. "Häda õige selga ei hakka"

Kes oma eksistentsi on ausa tööga välja teeninud, ega pööbli moodi ajakirjandusest ei sõltu, on õigel teel. Õige uue ajastu maainimene teenib oma leiba ja ühiskonda aastal 2009 järgmiste omadustega:

1. Isegi kaks peenart porgandit annavad talvel väärtusliku toidulisa
2. Käsitööl on alati suur väärtus, lisaväärtus ressursile (okstest punutud korv)
3. Tegevus mittetulundussektoris on parim ajakulutus
4. Külakogukond pluss infotehnoloogilised võimalused
5. Intelligentne ajakasutus
6. Korilus, küttimine, kalapüük

Palun vaadata ka minu (Jakobsoni) varjunime (dr. Nahk) all kirjutatud toiduhoroskoopi tulevaks aastaks.

Jõudu ja muutusi!

Jakobson


2 kommentaari:

Hundi ulg ütles ...

Juhan, kõike ilusat Sulle alanud aastal.

Juhan ütles ...

Kõike head Sullegi, huntmees lõunast!