10.12.08

Talusildid kui hooajakaup


Kuna antud bloog on piibliks nii talusildi tellijatele kui nende loojatele, olen kohustatud teada andma talusiltide omaduse, mille sain teada alles sügise saabudes - olles oma bisnesiga jõudnud esimesse sügisesse: talusildi tellijad kaovad koos luikede minekuga, tehnilisteks põhjusteks:

Puidu hooldus (õlitus) külmaga,
Siltide vilets paigaldus külmunud maasse
Kõiksugu kaamose efektid seoses kohaliku atmosfääri rikastamisel käsitööga - pole lihtsalt pimedas näha või on kinni tuisanud.

Kogemata, nagu esimese sildigi tegemisel, sai tehtud üks nagi, ehk formaadilt umbes talusilt, olemuselt praktilisem, siseruumis kasutamiseks õlitamata. Kuigi fotol näeb nagi välja nagu suvaline prussijupp, on tegu väga ägeda totaalselt kõvera kuusejurakaga, vaba käega poolenisti pehkind pakust välja lõigatud. Väga dekoratiivselt kõver. Punnid on lükatud 12mm aukudesse, jämedamat puuri ma tuisu alt ei leidnud, aga kannatab ikka mõned mantlid välja.

Kodumaine mööblitööstus on poolkoomas nagu muugi majandus, üldteada on tõde osta paremini disainitud, turustatud, odavama tööjõuga valmistatud mööbel IKEAst või Poolast, Hiinast. Tegu ei ole kindlasti suure trendi või kasutoova ettevõtmisega, pigem närverahustava käsitöö, esteetilist rahuldust pakkuva lõpptulemuse, rõõmu pakkuva tervikuga. Ja mis kõige tähtsam - Kõue Rahva Maja on ühe nagi võrra rikkam.

Kommentaare ei ole: