16.04.09

Dektori hoiatus!

Sain sellise kirja:

Eile helistasToomas Mägi. Kas tunned tema aardeküttide seltskonda? lubasin ainult enda juuresolekul,neil konnata metalliotsijaga. Tagasi ei helistanud, kuigi lubasid. Lugesin, kuidas nahaalitsevad, aga meil seal pärandkultuuri hulgi. Kuidagi ei oska kätte saada rootsiaegset katastrikaarti. Seal pidi meie põld olema kabeliväljana kirjas, Oskad anda täpsed viited eha valikul. Kas on fond 1? seal peab täpselt nimetust teadma jne On sul olemas see kaart?

Ma ei oska selle peale midagi kosta - kui kabeliväli on EHA kaardi peal, on see dektorimeestel juba gepsukas. Muinsuskaitseametit ei huvita isegi, kui potentsiaalne hauaplats jääb planeeritava maantee alla. Nii et, head kaevamist!

P.S. Sain vahepal infot ühe aarde kohta - rootsiaegne varandus, kui ma hakkan midagi täpsemalt siin välja käima, siis kaotan ilmselt selle aarde aktiivsetele küttidele - väga loogiline peidukoht ühe spets tüüpi lahingupaiga läheldal, selle aarde kinnituseks näitas vanamees mulle 1698 raha, mille oli talle pärandanud vanaisa koos selle looga. Nii et, üks potentsiaalne dektorimees juures, enne ei ole sellisest hasardist üldse huvitatud olnud.

1 kommentaar:

Juhan ütles ...

Asi areneb:

Kaart on käes ja palktee ka peal, Surnud rivis ühel suunal. Kust dedektor osta või laenata? Kuidas mellinit eha fondist välja peilida.. Sinu andmetest ei piisa, vaid tahab konkreetsemat kaardi nimetust atlasest. Kutsusin Ulla Kadaka kohale. Ootan. Pätid teavad,et politsei uurib küttevargust ja muinsusametnik on infitud.