18.04.09

Parim rootsiaegne metsatalu müügis


Järgnev võib välja näha nagu reklaamkuulutus - eks see olegi osaliselt seda, kuna käisin antud maja mõned aastad tagasi kiibitsemas. Ühesõnaga leidsin kinnisvarakuulutuse, milles pakutaske Saarnakõrve külas asuvat Päimetsa (Paismetsa) talu. Sinna juhatas mind Saarnakõrve muuseum, jah on selline olemas, töötab suvel, tee Paismetsa viib läbi muuseumi õue. Tegu on väga vana ja ehedal kujul säilinud palkmajaga, väikste ruutude ja laiade raamidega aknad ees. Analoogne ehitis võis olla Saarnakõrve mõis, mantelkorstna vare veel järgi. Maja asub totaalses eraldatuses, elektrijama ei ole sinna veetud. Ühe korra olen rännanud sinna Ardu tagant, Nõmmeri külast, Kaskevõhma soolinnuse juurest. mööda metsasihte minnes jõudin peaaegu krundini, kuid ei viitsind ületada purret, kuna oli talv ja vesi võis külm olla. Kel tsivilisatsioonist, mürast ja elektrist siiber, tsekkige ja minge vaatama, ela nagu Rootsi kunn! Kui kunagi TLN-TRT maantee sinnakanti jõuab, saad endale personaalse Saarnankõrve mahasõidu paari kilomeetri kaugusele, kuigi siis võib müraga antud kohas juba teised lood olla. Samas, siis võid selle häärberi jälle kasuga müüki lükata!

12 kommentaari:

Rainer ütles ...

Müüb seda lausa kohtutäitur. Ses mõttes kurb lugu.

Juhan ütles ...

Seda ei märganudki - tähendab saab hea hinnaga. Kuna see on popp postitus, lisan veel, et ilmselt on tegu arhailiseima, kõrvaliseima asukoha ja paremini säilinud hoonega Tallinna raadiuses 60 km. Lisaks Paide ja Rapla lähedal (Rapla küll kaugemal).

Hongmees ütles ...

Ilus maja. Kui poleks juuri, tuleks kindlasti vaatama. Hind ka ei tapa.

Kadri ütles ...

Tead, sa, kas seal elekter ikka on sees?

Juhan ütles ...

Nagu postitusest lugeda võib, mingit krdi elektrit pole, ehe värk, pole liine ega sihte majani, vändaga kaev õuel.

Anonüümne ütles ...

Mis põnev katus sellel majal on ??
W.

Juhan ütles ...

bituumenlaast, küsimus on hoopis, mis katus selle all on?

Juhan ütles ...

sry, tahtsin öelda vana kooli bituumenlaastu analoog.

Anonüümne ütles ...

Tänaseks kuulutus kadunud... Tea kas Sinu reklaami peale leiduski õige inimene?

Juhan ütles ...

Guugelda - loetud päevade pärast läheb oksjoniks!!!

Anonüümne ütles ...

"Kinnistusraamatu IV jao esimesel järjekohal on hüpoteek summas 1 020 000 krooni aktsiaselts Eesti Krediidipank (registrikood 10237832, Tallinna linn) kasuks. Kinnistu igakordne omanik on kohustatud alluma kohesele sundtäitmisele hüpoteegiga tagatud nõude rahuldamiseks." ???

Juhan ütles ...

näib, et nii palju siis soodsast metsatalust.