05.08.09

Kiruvere Muinaslaager 2009 revisited, taaskord ajakirjanduse surmast



Ma põgenesin täna rattaga ühe punase mikrobussi eest, keerasin Kiruvere muinaslaagri territooriumile varju. Buss aga sai mind kätte, seal oli muinaslaagri korraldaja, kes tänas ürituse kajastamise eest blogosfääris. Ükski ajaleht sel aastal laagrist ei kirjutanud, sama palju ametlikku meediakajastust saavat ka peamine konkurent Mütofest. Põhjus pidi olema vähesed koondamisest järele jäänud ajakirjanikud, kes ei jõudvatki välitöödele jutte kirjutama. Siin pole midagi imestada, kui vaadata, kui vähe päevalehtedes lugeda on. Kunagi täävistas mu kolleeg televisioonist, Raul Rebane igal koosolekul: "Gõu lõukal, gõu lõukal" - kui Taganurgat kunagi teevees mainitakse, leiab sealt palju truuiisid vaatajaid tulevikuks. Mis toimub aga praegu? Kolme balti riigi juhtivad teadlased peavad üliägedat ajalootaaskehastusüritust ning mida lehed kirjutavad? Eile oli PM üks muinastee jutt, muidu on mingi eluvõõras pealinnakeskne poliitiline jura. Muidugi, TLN-Paunküla kaks otsa juba maksab soti, kergem on offissis tasalülitatult kopipeist usaldusväärset jura luua. Kusjuures Muinaslaagrist saaks ka mõni väga hea ajakiri mitu lehte juttu, (meenuta Kõue kalosside maalimist Äripäeva Glamuuriekstras.)

(Mütofesti sõpradele ka väike idee kajastuse läbi oma bloogi uppida!)

Kiruvere teema on siin ajaveebis saanud paarsada lugejat, ka Lätist-Leedust, ühe piltiderohke artikli plaanin veel avaldada, tahaks ka viiteid veelahingule, kui kellelgi on, see sõu jäi mul nägemata.

Muinaslaager elab ka augustis oma elu, rahulik, ilus, iidne kultuur:



Siin on 1000 aastat tagasi seisnud kojad, siin rohtu enam ei kasva:



Siin on seisnud ruhi:



Tasub ka vette minna, väga soe on:



Kasvõi siit:



Siin on kunagi rauda taotud:



Siin on vandaalid lõhkunud metallisulatusahjud:



Üldiselt on laagri korraldajal järjest enam suhtlemist ja mõistmist kõrvalasuva kalastusbaasi tüüpidega, kui nad peaksid mõned laamendajad teolt kätte saama, ootab neid heal juhul õngekonksude küljes puu otsa riputamine, halval juhul saavad nad peenestatuks ning kaladele söödaks.

Kommentaare ei ole: