06.03.11

Hof Kau XLVIII



With Middle-Estonian -30 celsius cold winter mornings, the smoke of the hof Kau boiler mixed up with mists coming from bogs and floated above the fields of hof heartlands.



Now, with springish winter days, the smoke from rather moist wood granules swirls between buildings.



Sun setting above park.



This apple tree is planted by Triigi schools students.



This ash is older.



In last years december, the snow was so thick that this stone wall was not seen at all.



The sun has set.

2 kommentaari:

Valdo Praust ütles ...

Triigi mõisahoone praegune (taastamisjärgne) seis, kus Kotzebuede tiib on algse pultkatuse asemel saanud traditsioonilise katuse, teeb hoone isegi algsest palju ilusamaks (nagu näha juuresolevatelt fotodelt). Ma ei kujuta ette, miks 1840ndatel aastatel mõeldi ainult fassaadi väljanägemisele ja lõunapool külje välimusele erilist rõhku ei pööratud.

Samas on mujalgi mõisates toimunud vanasti, mõisaajal, kummalisi ümberehitusi. Näiteks ei saa ma senini aru, miks 1799-1800 valminud imeilusa klassitsistliku Väätsa mõisahoone fassaadi serv oli vaja 1860-80ndatel aastatel ära rikkuda juurdeehitusega ja tagakülje kauni joonia kapiteelidega kolmikakna ette ehitada puitveranda. Õnneks taastati viimaste restaureerimistööde ajal Väätsal see palkon (mis lammutati ca 1931-37) lahtise rõduna, mis jätab huvitavad detailid vaadeldavaks.

Juhan ütles ...

Kotzebue tiib jäi olemasolevate andmete põhjal tookord välja ehitamata tänu materjaalse baasi puudumisele. Praeguse olukorra miinuseks on vast ehk ainult sisehoovi muutumine suletumaks.

Mis puutub puitverandadesse, siis minumeelest ei saa selline asi midagi ära rikkuda - neid võiks olla iga hoone igal küljel.