22.05.11

Hof Kau LIX



Toimub nii Otto Kotzebue viimase elukoha taastamine kui ka planeeritakse tema viimase puhkepaiga korrastamist. Ülemisel fotol on hästi näha kalmu piirdeaed, mille mõniteist aastat tagasi viis minema inimene, kes esitles ennast kui muinsuskaitse töötajat.



Alumine, hilisem Kotzebue aed on piirdega, mitte nii ägedaga.



Hagemeistri aed, temaatilise kibuvitsaokkaga.



Ning selgus (Kose koguduse inimestele pole see uudiseks), et Kotzebue perekonna kalmul seisev marmorkuju on alles, lihtsalt teisaldatud näppijate eest kaheksakümnendatel. Seda kuju peaks näha saama augusti lõpul toimuvatel Kose Kihelkonnapäevadel.

3 kommentaari:

MART ütles ...

Ülemisel pildil olev kalmupiire paistab tõesti peen töö, kuid tundub, et osa aiast on juba enne "MK töötaja" saabumist ära rotitud.
Teisel pildil olevat piiret leiab vast igalt kolkakalmistult, masstoode mida sai endale ka jõukam talumiis peale surma lubada.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas tegu võib olla valupostidega või on nii põhjalik sepis? Tõenäoliselt on piire koos musta kastiga kusagilt saksamaalt tellitud herr Kotzebue surma puhul.

MART ütles ...

Tegemist on ikkagi valudetailidega aga seda enam. Tööstusrevolutsioon ja metallurgia areng tekitasid olukorra kus manufaktuurne käsitöö kaotas oma väärtuse, elitaarseks sai korralik vabrikutöö ehk siis sepist hakkas asendama malmivalu. Aga sepatöö ei kadunud kuhugi, sepp pidi valudetailidest korraliku piirdeaia kokku monteerima.