21.03.09

Teeme Ära 2009 - kuidas seda Kõue mail tehakse?

Selle postitusega avan oma bloogis uue rubriigi - Kõue Sahinad, põhjuseks üldisem infosulg vallas, mida olen kirjeldanud eelmises postituses, vallalehe peatoimetaja (ärge otsige teda lehe tegijate nimekirjast, vaid tagurlike artiklite alt) üldisem kiuslikkus ning negativistlik meelestatus põhimõtteliselt kõige uudse suhtes, mille tõttu ei julgenud viimases numbris inimene Teeme ära! - Minu Eesti kampaaniast kirjutada oma nime all. Ühesõnaga, kes valla lehes suu julgeb lahti teha, võib arvestada räige solgivalanguga üle mitme numbri, mis on põhjustatud mingist ängist, pimedast vihast ning tänu sellele ei olegi peale ametlike teadete suurt midagi lugeda. Valla lehe vilets seis aga on vesi Kõue Sahinad rubriigi veskile.

Tegelikult sai seesama hall Kõue kardinal, kelle ego on vallutanud Kõue Kuulutaja, põhjuseks minu loobumisele Teeme Ära 2009 Kõue valla koordinaatori kohast, kuigi jõudsin valmis skribada uhke strateegia, kuidas seda üleeestilist kampaaniat väikse koha jaoks ära kasutada. Kuigi paljud inimesed soovisid mul seda edasi vedada, leidus üks, kes vaikselt asja edasi ajas ning tema poolt veetud seisu ma järgnevalt tutvustangi, sellest peaks korralikum kokkuvõte ilmuma Kõue Kuulutaja aprilli numbris, noh, selle muu solgi seas, kui arvestada peatoimetaja aina kasvavat haaret lehes.

Teeme ära 2009 - minu Eesti on osalusdemokraatia eksperiment, millest võib välja kasvada uus partei või koguni mingi uutmoodi ühiskonnakorralduse mudel. Kui Tõnu Õnnepalu näeb oma Flandria Päevikus demokraatia järglast diktatuuris, siis see on üks võimalikest stsenaariumitest - Rainer Nõlvaku fanaatiline silmavaade võib tähendada tema jaoks võimsat tulevikku. Üldiselt, mis edasi toimub, ei tea keegi - valdade täielik kadumine, vaid nelja linna jäämine Eestisse, mõni suurem ühiskondlik muudatus, totaalne politseiriik - keegi ei tea ega oska prognoosida. Võime seista väga suurte muudatuste ning võimu ümberjagamise lävel. Reegel: kes möliseb, selle häält ka kuuldakse, kehtib ning on oluline komponent antud kampaanias lisaks uue poliitilse jõu kujunemisele.

Oma Kõue valla strateegias pakkusin välja kaheksa mõttekoda, suht idealistlik variant, millest on praeguseks sõelale jäänud kolm. Muidugi loobus vallavalitsus lahtiste uste päevast 1. mail - oleks nõudnud liiga suurt eneseületust. Sahinate järgi on ühe koja põhiteemaks Harmi kooli tulevik - hägune asi, mille problemaatikat ja tulevikuperspektiive hakatakse arutama suuremas ringis, kui päästekomitee. Teise koja põhiteemaks tõotab olla uue Tartu maante problemaatika - kelle tagaõuest tee läbi läheb, kes soovib seal juba kimada, ma osaleksin antud kojas kindlasti, sest olen avastanud katkuhaua võimalikul teekordidoril, mis ei ole sügavamalt huvitanud ei muinsuskaitseametit, ei tee projekteerijaid. Ühesõnaga Kolu-Võõbu lõik on sama segane, kui seda esitlev kaart, lisaks sahistatakse kõiksugu Paunküla veehoidla saarte jõudmist teetäidiseks.


Ning nagu progressiivsele vaimsele keskusele kohane, avatakse mõttekoda ka Kõue Rahva Majas. Üheks teemaks sahistatakse saavat looduslike pühapaikade teemat, kuna aga Kõue vallavanem peaks sel mõttetalgul Kõue Rahva Majas viibima, võib teemaks tulla ka valla tulevik tervikuna.


Kõue Sahinaid toimetavad Õiged Kõue Ühinenud Pead

Vaata ka Kõue Ühinenud Peade luuletusi

Harmi koolist

Üks käsitöine lokse, mis Kõue Kuulutajast välja jäi, kuid millest hullemat jura seal nüüd avaldatakse.

Kommentaare ei ole: