15.04.09

Kõue Kuulutaja VS Kõue Sahinad

Sain hiljuti oma ajaveebile tagasisidet: ajaloo, tehnikateemad - 12 points, Kõue Kuulutaja teema - skisoidne. Olen selle hinnanguga täitsa nõus, kes konteksti ei tea, selle jaoks on Kõue Kuulutajaga toimnud müsteerium skisoidne nagu see lugu ka päriselt oli, siinkohal ei hakka seda pikka saagat veelkord lahti harutama. Keiss eskaleerus selleni, et avasin lõpuks rubriigi Kõue Sahinad, kuhu olin mõelnud fiktiivse tegelase, Kõue Kuulutaja peatoimetaja, kelle kiusliku ning negativistliku kontrolli all leht oli. Nüüdseks on mul käes KK aprillinumber ning võin öelda, et gerilja peatoimetaja on lehest kadunud, vähemalt sellest numbrist. Kõue Kuulutaja tiraaz peaks minu andmetel olema 500, enne, kui ma teen väikese ülevaate uuest lehest, vaatame, milline on Kõue Sahinate loetavus, alates rubriigi loomisest, 18. märtsil, peaaegu kuu aega:

Selle ajaveebi pealehel, kus on enamasti olnud mõni või mitu Sahinad rubriigi postitust, on käidud 1350. korral, teiseks klikituim nupp on Kõue Sahinad, mida on vajutatud 125 korda, keskmiselt on peale seda toimingut loetud rubriiki ligi neli minutit. Selle perioodi atraktiivsem teema on vaid Teeme Ära-Kuda seda tehakse, kuigi seda postitust on loetud keskmiselt vaid kaks minutit. Viimasel postitusel ei saa mainimata jätta illutratsioonidel esinevadid Eesti A-F klassi tähti, poliitikuid ja rahvakunstnikke.

Niisiis, et Kõue Kuulutaja kvaliteet ei jääks kvantiteedile alla, annan ajalehest väikese kriitilise ülevaate:

Vallavalitsuse istungite protokollid on kuivanud pooleteistkümnele lehele - ei tea, kas ei viitsita täies mahus avaldada või on volikogu osalisele tööajale läinud.

Uus rubriik on "pressiteade", väga vajalik uuendus, kuna maakonnaleht tsiteerib teinekord kohalikku lehte, Ardu lasteaia nurgakivi on 30 aasta suurim sündmus - vedas, et selleni jõuti.

Pensionärid on aktiivseimad kirjutajad, kenad keskkoolilõpukirjand tasemel, ilusad, lihtsad lood, ei karda nad gerilja peatoimetajat ega midagi -12 points!

Koolidest üht-teist, valla ürituste kalender, üks ökolugu kuskilt tsiteeritud, Teeme ära kampaania tutvustus, mõned üleskutsed ning teated.

Mul on isegi mingil määral kahju, et keegi (põhiliselt viimasel ajal mina ise) lehes rõveldat tappa ei saa, üllitis on konservatiivne, vaoshoitud. Midagi põnevat nagu jääks puudu. Aga mine tea, ehk on see ka hea. Muidugi tekkib kõhedus jälle mai keskel, kui lehte postkastist tooma lähen, gerilja peatoimetaja ründab ettearvamatult ning kui pukki saab, siis võib seal kuulirahet sülata mitu numbrit järjest.

Kõue Sahinad rubriik aga jääb, kajastab kohalikke kitsaskohti ja rõõme, mida vallas räägitakse ja tehakse ning mis on nii mitteametlik, et Kõue Külade Seltsi veebi ei taha üles panna.



Sinu personaalse "Kõue Sahinad" peatoimetaja

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rahvasuu räägib, et pr Peatoimetaja on avalikult rünnanud ka suulistes olukordades, nt üldplaneeringu avalikku arutelu, kus pr Peatoimetaja ohtralt sõna võttis ja kõiki ründas valede mõistete kasutamise tõttu, ime et Sina ei saanud sõna "mõis" vale kasutamise eest säru, et pr Peatoimetajal on kõik täpselt selge, mis on mõisahoone ja mis mõis kui haldusüksus. No peale üht sarnast üritust l'äinud ta kellegi juure ja öelnud, kas tead, miks ma seda teen. Puhtalt kiusu pärast. See, kellele öeldi, imestas, et miks talle seda öeldi, kas selleks, et ka teised saaks teada?
Igatahes usun, et pr Peatoimetaja ei ole lõpetanud...mitte et seda just pikisilmi ootaks.
Aga kena, et Kõue Sahinad jätkab!!!

Juhan ütles ...

Sel juhul tuleb tõesti valves ja valvas olla edasi... olen minagi saanud nii F2F kui ka kirjade, mida ei soovita avaldada, kaudu gerilja peatoimetaja sigategude kohta kirjeldusi. Väga õudsad lood tegelikult.